Zbornica komunalnega gospodarstva

PRIROČNIK ZA OTROKE – NI NAM VSEENO, VSE NAJ BO (SPET) ZELENO

 

Otroci so tisti, ki od nas mnogokokrat zahtevajo, da smo pozorni na tukaj in zdaj. Mi pa smo odgovorni, da jih naučimo razmišljati en korak naprej – da bo tukaj in zdaj tudi v prihodnosti lepo ohranjen.

Pri Zbornici smo združili moči in skupaj s komunalnimi podjetji, s katerimi si v sklopu pobude Skupaj za boljšo družbo prizadevamo spodbujati trajnostno gospodarstvo, odgovorno potrošnjo in ohranjanje naravnih virov, osnovali delovni zvezek za otroke "Ni mi vseeno, vse naj bo (spet) zeleno". Z delovnim zvezkom želimo odgovorne navade in premišljeno vedenje prikazati že najmlajšim, ki svoje vedenje in navade še razvijajo. Izjemno pomembno se nam namreč zdi, da jim že ob začetku njihovega razvoja predstavimo, zakaj je pomembno paziti na naravne vire in kako lahko pri tem sodelujejo tudi sami.

 

V priročniku smo združili materiale in vsebine, ki jih nekatera komunalna podjetja že uporabljajo za delo z otroki ter dodali nekaj novih. Vsebine so zasnovane tako, da se otroci skozi zabavne kvize, pobarvanke in druge miselne igre učijo pravilnega ločevanja, odgovornega  nakupovanja, ponovne uporabe ter spoštovanja naravnih virov in hrane.

 

Priročnik bo lepo dopolnjeval vaš obstoječ program dela z otroki ali pa vam bo ponudil obilo idej za začetke aktivnosti z mlajšimi.

 

Uporabite ga lahko v končni obliki, ki je pripravljena tako za objavo na spletu, si ga natisnete ali pa si prenesete odprto datoteko in delovni zvezek prilagodite vašim potrebam.

 

Pripravili smo tudi nekaj usmeritev, kako lahko priročnik uporabljate v komunikaciji z vašimi uporabniki.


PRIROČNIK (ZA OBJAVO NA SPLETU, ZA TISK, ODPRTE DATOTEKE)


PREDLOGI ZA UPORABO