Novice


Arhiv: Možnost odziva na Zakon o evidencah

Zaradi številnih pripomb iz vrst delodajalskih organizacij pa tudi podjetij, je ministrstvo za delo odprlo poseben e-poštni nabiralnik, kjer bodo zbirali pripombe in odzive na zakon.

Arhiv: Finančnih pet: Investicije, nepovratni viri, likvidnost in naložbe

Na edinstvenem dogodku “Finančnih pet” so predstavniki partnerskih institucij -Gospodarska zbornica Slovenije - Zbornica osrednjeslovenske regije , Borza terjatev, Slovenski podjetniški sklad, SID banka in Elementum - 21. 11. 2023 razkrili aktualne finančne spodbude in instrumente za uspešno poslovanje podjetij. Investicije, nepovratni viri, likvidnost, naložbe, neposredno financiranje, finančne spodbude in plemenite kovine so teme, ki jih je moderiral glavni analitik GZS, Bojan Ivanc.

Arhiv: Serija Online Izobraževanj Sekcije Startup in Scaleup Podjetij!

Serija Online Izobraževanj Sekcije Startup in Scaleup Podjetij!

Arhiv: ENFORCE - Poster

Na voljo so plakati projekta Enforce o regenerativnem turizmu.

Arhiv: ENFORCE - Brošura o projektu regenerativni turizem

Izšla je tudi prva brošura o Erasmus+ projektu ENFORCE o regenerativem turizmu.

Arhiv: ENFORCE Newsletter št. #1

Oglejte si prvi Enforce novičnik, ki smo ga pripravili s partnerji projekta. V njem lahko izveste več o tem kaj je regenerativni turizem, kako pripovedovanje zgodb vpliva na boljše razumevanje turistične destinacije in več o samih ciljih projekta.

Arhiv: Regenerativni turizem-test

Regenerativni turizem

Arhiv: Sprejeti interventni ukrepi za pomoč gospodarstvu za omilitev posledic, ki so jih povzročile poplave v avgustu 2023

Državni zbor je na seji 9. 8. 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F)

Arhiv: Pomoč pri posledicah poplave in ocena škode

Če potrebujete kakršno koli pomoč pri obnovi ali se soočate s kakršnimi koli izzivi zaradi poplav, vam želimo sporočiti, da smo za vas dosegljivi. Naša ekipa je pripravljena prisluhniti vašim potrebam in vam pomagati na vsakem koraku. Prosimo, da nas kontaktirate preko telefonske številke 01 5898 174 ali elektronskega naslova zor@gzs.si.

Arhiv: Ocenjevanje škode zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami v gospodarstvu

Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje je dne 26. 7. 2023 na podlagi 7. in 54. člena Uredbe o metodologiji za ocenjevanje škode izdala sklep, da se prične z ocenjevanjem škode na stvareh zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami med 17. in 25. julijem 2023.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.