Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: DZ potrdil šesti protikoronski zakon s poglavitno novostjo, delnim kritjem fiksnih stroškov podjetij

    Ljubljana, 25. novembra (STA) - DZ je danes potrdil šesti protikoronski zakon, ki ga je vlada pripravila z namenom omilitve posledic drugega vala epidemije covida-19. Njegova poglavitna novost je delno kritje fiksnih stroškov tistih podjetij, ki jim bodo prihodki zaradi epidemije upadli za najmanj 30 odstotkov. Skupna vrednost ukrepov je ena milijarda evrov.

    Arhiv: Obsežne posledice pandemije na javne finance

    Nov val okužb postavlja pod vprašaj uresničitev napovedi za zadnje četrtletje, poslabšuje stanje v javnih financah.

    Arhiv: NIJZ: Nov telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19: 080 51 00

    24 ur, vsak dan, klic je brezplačen.

    Arhiv: Državni zbor sprejel #PKP6

    Predlog zakona o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 oziroma tako imenovani #PKP6, ki določa začasne ukrepe za omilitev in odpravo posledic COVID-19, je bil na 49. izredni seji Državnega zbora Republike Slovenije sprejet z 51 glasovi za in 11 proti.

    Arhiv: STA: Vlada ob popravkih šestega protikoronskega paketa v pripravah sedmega

    Medtem ko na matičnem delovnem telesu DZ poteka obravnava predloga šestega protikoronskega zakona s številnimi dopolnili, vlada snuje sedmega. Ukrepi bodo namenjeni pomoči gospodarstvu zaradi novega zaprtja države, paket pa bo posebej naslovil sektorje, ki so utrpeli največji padec prometa v celem letu.

    Arhiv: STA: Kritje fiksnih stroškov že pri 30-odstotnem padcu prihodkov

    Država bo z delnim kritjem fiksnih stroškov priskočila na pomoč podjetjem že v primeru upada prihodkov za 30 odstotkov. Tako je odločil odbor DZ za finance, ki je včeraj dokončal glasovanje o velikem številu vloženih dopolnil k predlogu šestega protikoronskega zakona. DZ ga bo potrjeval danes.

    Arhiv: STA: V PKP6 do 100-odstotno nadomestilo za čakanje na delo

    V šestem protikoronskem zakonu bo določilo, v skladu s katerim bo vlada podjetjem lahko vrnila do 100 odstotkov nadomestila v primeru začasnega čakanja na delo, je na novinarski konferenci danes napovedal finančni minister Andrej Šircelj. Skupni znesek bo sicer v tem primeru omejen na 800.000 evrov.

    Arhiv: ZRSZ: 30. novembra predvidenih dobrih 10 milijonov evrov izplačil

    Na Zavodu RS za zaposlovanje bodo letos za interventne ukrepe izplačali skupaj že 323 milijonov evrov.

    Arhiv: FURS: Odlaganje davčnih obveznosti v obdobju do začetka veljavnosti PKP6

    Do sprejetja šestega protikoronskega paketa (PKP6) pravna podlaga ne omogoča poenostavljenega uveljavljanja obročnega plačila oziroma odloga plačila davkov zaradi posledic epidemije.

    Arhiv: SPIRIT Slovenija: Objavljen javni poziv za podporo podjetjem v gostinskem in turističnem sektorju

    Namen javnega poziva je sofinanciranje obratovalnih stroškov, ki so nastali zaradi izpada prihodkov kot posledice prvega vala razglašene epidemije COVID-19 v času od 12. marca do 31. maja 2020. Namenjen je mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki bodo lahko dobila do največ 9.999,00 EUR.

    Arhivi