Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: DZ potrdil novelo interventnega zakona po poplavah

    Ljubljana, 10. novembra (STA) - DZ je danes z glasovi koalicijskih poslancev potrdil novelo interventnega zakona, ki določa dodatne ukrepe in rešitve za odpravo posledic avgustovskih poplav in plazov. Med bistvenimi rešitvami so predplačila za sanacijo stanovanj, ureditev odstranitve ogroženih objektov ter ukinitev obveznega solidarnostnega prispevka.

    Arhiv: Varni na internetu: Prepoznaš lažno trgovino?

    Pred VSAKIM spletnim si nakupom vzemite dve minutki in preverite spletno trgovino, saj v poplavi najrazličnejših ponudnikov, lahko naletite na lažno spletno trgovino ali trgovino s ponaredki. Žal ni enega samega znaka, ki bi z gotovostjo kazal na spletno prevaro, ampak moramo preveriti in kombinirati več sumljivih znakov.

    Arhiv: STA: Bruselj z dogovorom o takojšnjih plačilih v EU

    Bruselj, 08. novembra (STA) - Državljani in podjetja, ki imajo bančni račun v EU, bodo lahko izvajali takojšnja plačila v evrih, potem ko sta Evropski parlament in Svet EU v torek zvečer podprla predlog Evropske komisije o takojšnjih plačilih. Cilj novih pravil je zagotoviti, da so takojšnja plačila v evrih cenovno dostopna, varna in obdelana brez ovir po vsej EU.

    Arhiv: MDDSZ: Novosti pri vodenju evidenc na področju dela in socialne varnosti

    Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-A) je bil sprejet 21. aprila 2023 in je začel veljati 20. maja 2023, uporabljati pa se bo začel šest mesecev po njegovi uveljavitvi, to je 20. novembra 2023. Objavljamo podrobnejša pojasnila o novostih in najpogostejša vprašanja in odgovore.

    Arhiv: FURS: Kritična napaka pri oddaji REK obrazcev, 9. 11. 2023

    FURS obvešča, da zaznava težave z sumarnimi polji pri oddaji REK obrazcev. V primeru javljene katere od spodnjih napak, kliknite na Izračun na zbirnem delu obrazca. Sumarna polja se bodo uskladila in REK boste lahko oddali.

    Arhiv: FURS: Davčno izogibanje pomeni nepravično razdelitev davčnih bremen in izkrivljanje konkurenčnosti na trgu

    V konkretnem postopku, ki ga je v presojo na Ustavno sodišče posredovalo Vrhovno sodišče, je prišlo do davčnega izogibanja. Davčni zavezanec se je želel neupravičeno okoristiti v breme javnih financ. Ustavno sodišče v tem delu ni ugotovilo nepravilnosti odločitev Finančne uprave.

    Arhiv: Javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko/študijsko leto 2024/2025

    Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije objavlja javni poziv delodajalcem za oddajo potreb po kadrovskih štipendistih za šolsko oziroma študijsko leto 2024/2025, ki jih je možno v Izmenjevalnico oddati do vključno 31. januarja 2024.

    Arhiv: Donacija ZRS Zavodu Mirno morje Maribor

    Jubilejnega 25. Kongresa izvajalcev računovodskih storitev v Laškem se je oktobra 2023 zbralo 386 udeležencev. ZRS je od vsake plačane kotizacije udeležencev kongresa nakazala 5 evrov na račun Zavoda Mirno morje Slovenija, ki je partner projekta Mirno morje, najuspešnejšega socialnega pedagoškega projekta v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladinskih domov, ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju."

    Arhiv: EFAA: Anketa o privlačnosti računovodskega poklica

    anonimna anketa

    Arhiv: SURS: Vaše mnenje nam je pomembno, delite ga z nami!

    Anketa o spremljanju zadovoljstva uporabnikov SURS

    Arhivi