Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Indeksi cen storitev pri proizvajalcih za SKD dejavnost M69.200

    Statistični urad Republike Slovenije je objavil podatke o indeksih cen storitev pri proizvajalcih za 4. četrtletje 2022.

    Arhiv: FURS: Informacija o novostih, ki jih prinaša novela Zakona o finančni upravi (ZFU-B)

    Državni zbor Republike Slovenije je 24. januarja 2023 sprejel Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o finančni upravi (novela ZFU-B), ki je bil 3. februarja 2023 objavljen v Uradnem listu RS št. 14/2023. Zakon začne veljati 18. februarja 2023. V nadaljevanju predstavljamo bistvene novosti, ki jih prinaša novela.

    Arhiv: Ugodnost za člane ZRS: 26. kongres ZDSS, 18.-19. maj 2023, Terme Čatež

    Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije organizira letni kongres

    Arhiv: STA: Obdavčitev čezmejnih delavcev migrantov ni v neskladju z ustavo

    Ljubljana, 15. februarja (STA) - Določbe zakona o dohodnini glede obdavčitve čezmejnih delavcev migrantov z dohodnino po oceni ustavnega sodišča niso v neskladju z ustavo. Pobudo za oceno ustavnosti teh določb je leta 2019 vložila skupina poslancev, ustavno sodišče pa je v danes objavljeni odločbi zapisalo, da ni izkazala neenake obravnave z delavci, ki delajo v Sloveniji.

    Arhiv: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 / 2. izvedba

    Na spletnem dogodku v četrtek, 23. februarja, z začetkom ob 10. uri, vas bomo tako seznanili z vsebino in pogoji posameznih pomoči ter aplikacijo za oddajo vlog, z nami pa bodo predstavniki Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a, ki sta glavna akterja pri pridobivanju pomoči po zakonu. Udeležba na spletnem dogodku je brezplačna. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

    Arhiv: FURS: Obveščanje zavezancev, naj potrdijo elektronski naslov za eVročanje

    Včeraj je Finančna uprava po elektronski pošti poslala obvestila zavezancem, ki so se prijavili v eVročanje, vendar svojega elektronskega naslova za obveščanje niso potrdili.

    Arhiv: FURS: Pravilnik o spremembah in dopolnitvah PZDDV-1

    FURS obvešča , da je bil dne 10. 2. 2023, v uradnem listu RS št. 17/23 objavljen Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o izvajanju Zakona o davku na dodano vrednost – Pravilnik.

    Arhiv: STA: Vnos vlog za pomoč gospodarstvu v energetski krizi predvidoma od 21. februarja

    Ljubljana, 10. februarja (STA) - Gospodarske družbe in samostojni podjetniki, gospodarsko-interesna združenja, zadruge, gospodarske zbornice, sindikati, zasebna društva in zasebni zavodi bodo vloge za subvencioniranje visokih cen energentov predvidoma lahko vlagali med 21. in 28. februarjem. Skupno je za subvencije na voljo 650 milijonov evrov.

    Arhiv: FURS: Elektronska napoved dobička iz kapitala in obvezna prijava v storitev eVročanje

    V eDavkih smo spremenili funkcionalnost elektronskega vlaganja obrazca Napovedi za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov (Doh-KDVP).

    Arhivi