Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: V veljavi novela interventnega zakona po poplavah

    Ljubljana, 21. novembra (STA) - Z današnjim dnem je začela veljati novela interventnega zakona, ki določa dodatne ukrepe in rešitve za odpravo posledic avgustovskih poplav in plazov. Med bistvenimi rešitvami so predplačila za sanacijo stanovanj, ureditev odstranitve ogroženih objektov ter ukinitev obveznega solidarnostnega prispevka.

    Arhiv: Posvet ZRS: Ali ste pripravljeni na prihajajoči zakon o obveznih eRačunih za gospodarstvo?

    Zbornica računovodskih servisov in ZZI d.o.o. vabita na posvet: Ali ste pripravljeni na prihajajoči zakon o obveznih eRačunih za gospodarstvo?, ki bo potekal v ponedeljek, 27. novembra 2023, od 9.00 do 12.30 ure v ŽIVO v dvorani A na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana ali preko ZOOM. Posvet je namenjen članom ZRS in GZS.

    Arhiv: UIL: Varstvo intelektualne lastnine za podjetja - spletni dogodek

    Urad za intelektualno lastnino v sodelovanju z Uradom Evropske unije za intelektualno lastnino vabi na spletni dogodek “Ideas Powered for Business”, ki bo 5. decembra ob 10. uri in je namenjen malim in srednje velikim podjetjem.

    Arhiv: SPOT: Od 1. 1. 2024 naprej se na portalu SPOT uvaja dostop do elektronskega Potrdila o darovanju krvi

    Nadgradnja postopka eBOL in uvedba ePotrdila o darovanju krvi.

    Arhiv: Strokovni svet SIR je na predlog Komisije za SRS 15. novembra sprejel nove SRS 2024

    Komisija za SRS-je je po opravljeni analizi in primerjavi obstoječih SRS-jev z MRS-ji oziroma MSRP-ji ter z upoštevanjem Direktive 2013/23 EU Evropskega parlamenta in Sveta pripravila predlog sprememb in dopolnitev SRS-jev. Strokovni svet Inštituta je na predlog Komisije za SRS-je 15. novembra 2023 sprejel nove SRS-je 2024, ki jih je poslal v soglasje Ministrstvu za finance in Ministrstvu za gospodarstvo, šport in turizem. Po pridobitvi soglasja bodo SRS-ji 2024 objavljeni v uradnem listu. 12. decembra bodo člani komisije za SRS spremembe prestavili tudi na spletnem seminarju.

    Arhiv: Tržni inšpektorat RS: Pozor, možne prevare pri spletnem nakupovanju!

    S spletnim nakupom na lažni spletni strani ste lahko premoženjsko oškodovani, izpostavljeni pa ste tudi morebitni kraji osebnih podatkov, ki so lahko uporabljeni za druge prevare.

    Arhiv: STA: Mesec: Novela o evidentiranju gre v uporabo, čez tri mesece odločitev o morebitnih spremembah (dopolnjeno)

    Ljubljana, 16. novembra (STA) - Novela zakona o evidencah delovnega časa bo od ponedeljka v uporabi, je napovedal minister za delo Luka Mesec. Kot je pojasnil, pa bodo odprli poseben elektronski naslov, na katerega bodo lahko zaposleni in delodajalci tri mesece pošiljali pripombe. Vlada bo nato zakon, če bo treba, popravila. Inšpektorat bo ta čas na terenu v funkciji svetovalca.

    Arhiv: MDDSZ: V veljavo stopa novela zakona o delovnih razmerjih

    Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1D) je bil danes objavljen v Uradnem listu Republike Slovenije (št. 114/2023) in začne veljati s 16. novembrom.

    Arhiv: FURS: Kritična napaka pri oddaji REK obrazcev je odpravljena, 14. 11. 2023

    FURS obvešča, da so med 9. in 13. 11. 2023 zaznavali težave z sumarnimi polji pri oddaji REK obrazcev. Težava je bila odpravljena 13. 11. 2023.

    AJPES: Umik naslova dejanskega lastnika iz javnega vpogleda

    Iz Registra dejanskih lastnikov (RDL) na portalu AJPES so na podlagi določb Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma (51. čl. ZPPDFT-2) umaknili dostop do podatkov o stalnem in začasnem prebivališču dejanskih lastnikov, razen podatka o državi. Polni naslov pa je še vedno dostopen zakonsko upravičenim uporabnikom.

    Arhivi