Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Objavljen seznam sanacijskih poklicev za hitrejše zaposlovanje tujcev

    Ljubljana, 19. septembra (STA) - Minister za delo Luka Mesec je skladno z zakonom o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov izdal odredbo o poklicih in dejavnostih, v katerih bo za namen sanacije omogočeno hitrejše zaposlovanje tujcev. Veljati je začela v soboto. Med poklici so vozniki težkih tovornjakov, zidarji, tesarji, različni monterji.

    Arhiv: MF: Slovenija izdala obveznico v ameriških dolarjih

    Slovenija je v torek, 12. septembra 2023, uspešno izdala 10-letno obveznico denominirano v ameriških dolarjih. Transakcija predstavlja ponovno vrnitev Slovenije na dolarski kapitalski trg po letu 2014. Povpraševanje investitorjev, ki je preseglo 3,8 milijarde ameriških dolarjev, dokazuje močno zaupanje institucionalnih investitorjev v Slovenijo.

    Arhiv: ECB: Ključne obrestne mere ECB

    Nove obrestne mere bodo začele veljati 20. septembra 2023.

    Arhiv: UMAR: Znižana predvidena rast BDP v letu 2023

    Jesenska napoved gospodarskih gibanj 2023: letos nadaljnje umirjanje rasti gospodarske aktivnosti, zlasti v izvoznem delu, v prihodnjih letih pričakujemo nekoliko višjo gospodarsko rast.

    Arhiv: UPPD: Nov podzakonski predpis s področja preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma

    V Uradnem listu Republike Slovenije številka 76 z dne 12. julija 2023 je bil objavljen nov Pravilnik o tehničnih pogojih, ki jih morajo izpolnjevati varni daljinsko upravljani ali elektronski postopki in sredstva za identifikacijo.

    Arhiv: STA: Omogočena oddaja zahtevkov za izplačilo povračil zaradi posledic poplav in plazov

    Ljubljana, 14. septembra (STA) - Delodajalci, ki so od Zavoda RS za zaposlovanje že prejeli odločbo, s katero jim je bila po poplavah priznana pravica do državne pomoči, lahko z današnjim dnem na zavodu predložijo zahtevke za povračilo nadomestila plače zaradi višje sile in čakanja na delo ter zahtevke za povračilo izplačanih plač zaposlenim, ki so odstranjevali posledice poplav.

    Arhiv: Vozila, poplavljena nad nivojem sedeža, neprimerna za varno udeležbo v prometu

    Člani Sekcije pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili, ki deluje v okviru GZS-Podjetniško trgovske zbornice, opozarjajo, da številnih vozil, ki so bila poplavljena, ni mogoče popraviti na način, da bi lahko bila varno vključena v nadaljnji promet. Tudi po izvedbi popravila vozil, ki so prišla v stik z vodo nad nivojem sedeža, je zanesljivo delovanje naprav, ki zagotavljajo varno udeležbo v prometu, vprašljivo.

    Arhiv: Nepovratne finančne spodbude za nove naložbe v učinkovito rabo energije in obnovljive vire energije za poslovne subjekte

    Predmet javnega poziva: nepovratne finančne spodbude/pomoči (v nadaljnjem besedilu: nepovratna finančna spodbuda) za poslovne subjekte v obliki nepovratnih sredstev, dodeljenih po pravilu »de minimis« pomoči, za ukrepe učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije na celotnem območju Republike Slovenije za določene nove naložbe.

    Arhiv: VŠR: Postanite Certificiran strokovnjak za obračun plač

    Še vedno se lahko pridružite akreditiranemu programu za obračun plač. Izvedba je zagotovljena, na voljo je še nekaj prostih mest. Članom Zbornice računovodskih servisov pripada 10% popust.

    Arhivi