Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: UO GZS s finančnim ministrom o mini davčni reformi

    »Predlagamo mini davčno reformo, ki bi podjetjem omogočila, da vsaj nekoliko zadihajo. Gre za preizkušene metode, ki so jih v bolj propulzivnih evropskih državah že preizkusili in zabeležili odlične rezultate,« je izpostavil predsednik GZS Tibor Šimonka na današnji seji Upravnega odbora GZS v razpravi z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem.

    Arhiv: FURS: Nov obrazec NF–NarNesrece - Izjava o izpolnjevanju pogojev do pomoči za samozaposlene

    Obrazec "NF–NarNesrece" je dostopen na spletnem portalu eDavki in v mobilni aplikaciji eDavki. Vložiti ga je treba najpozneje do 31. januarja 2024. Izjave ni mogoče vložiti v papirnati obliki.

    Arhiv: Analitika GZS: Kratka spletna anketa Gospodarska pričakovanja 2024 – vabljeni k sodelovanju

    Nižji obseg industrijske proizvodnje, ohlajanje storitvenega sektorja, višje obrestne mere in visoka inflacija pomembno vplivajo na poslovanje slovenskih podjetij. Zato vas naprošamo, da z nami delite svoj pogled na spremembe pri nekaterih ključnih poslovnih kategorijah v letu 2024. Anketa bo vključena v mednarodno poročilo Eurochambres, evropskega združenja zbornic. S sodelovanjem lahko pridobite tudi poročilo o pričakovanjih na drugih evropskih trgov.

    Arhiv: ZRSZ: Javno povabilo Hitrejši vstop mladih na trg dela podaljšano do konca oktobra

    Danes, 21. septembra, so na Zavodu RS za zaposlovanje objavili podaljšanje javnega povabila za hitrejši vstop mladih na trg dela. Po novem bo odprto do 31. oktobra. Omogoča vam pridobitev mesečne subvencije v višini od 300 do 420 EUR za zaposlitev brezposelnih, mlajših od 26 let.

    Arhiv: MP: Sprejeta novela insolvenčnega zakona (ZFPPIPP-H)

    Državni zbor je 20. septembra 2023 z 52 glasovi za in nobenemu proti sprejel novelo Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju (ZFPPIPP-H).

    Arhiv: MF: Dodatna pojasnila o začasnem odlogu bančnih posojil

    Vlada se je takoj po avgustovskih uničujočih poplavah in plazovih odzvala ter začela pripravljati ukrepe za odpravo posledic škode. Med sprejetimi ukrepi je tudi začasni odlog bančnih posojil. Da bodo uporabniki čim bolje obveščeni o tem ukrepu, smo pripravili dodatna pojasnila.

    Arhiv: STA: Objavljen seznam sanacijskih poklicev za hitrejše zaposlovanje tujcev

    Ljubljana, 19. septembra (STA) - Minister za delo Luka Mesec je skladno z zakonom o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov izdal odredbo o poklicih in dejavnostih, v katerih bo za namen sanacije omogočeno hitrejše zaposlovanje tujcev. Veljati je začela v soboto. Med poklici so vozniki težkih tovornjakov, zidarji, tesarji, različni monterji.

    Arhiv: MF: Slovenija izdala obveznico v ameriških dolarjih

    Slovenija je v torek, 12. septembra 2023, uspešno izdala 10-letno obveznico denominirano v ameriških dolarjih. Transakcija predstavlja ponovno vrnitev Slovenije na dolarski kapitalski trg po letu 2014. Povpraševanje investitorjev, ki je preseglo 3,8 milijarde ameriških dolarjev, dokazuje močno zaupanje institucionalnih investitorjev v Slovenijo.

    Arhivi