Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: Kaj FRP pomeni v praksi? - brezplačni AccountingBox webinar

    Kaj pa FRP - Finančna razkritja poslovanja pomenijo v praksi? Kakšne koristi prinaša in kako deluje?

    Arhiv: STA: RKS začenja izplačevanje finančne pomoči vlade po poplavah

    Ljubljana, 11. septembra (STA) - Rdeči križ Slovenije (RKS) bo v torek in sredo začel izplačevanje finančne pomoči vlade prizadetim v neurij. V torek pa bo RKS vzpostavil tudi poseben klicni center za informacije v zvezi z razdeljevanjem pomoči in morebitnimi nepravilnostmi, ki bo na številki 031 500 900 deloval od ponedeljka do sobote med 8. in 16. uro, so danes sporočili z RKS.

    Arhiv: Fiskalni svet: Mesečna informacija, september 2023

    Državni proračun je imel v prvih osmih mesecih leta 2023 primanjkljaj (-735 mio EUR), ki je brez upoštevanja učinka odhodkov za blažitev epidemije (161 mio EUR) in ukrepov za blažitev draginje (479 mio EUR) znašal -95 mio EUR.

    Arhiv: FURS: Predizpolnjena vrsta obračuna na obračunih DOD-DDPO in DDD-DDD

    Z današnjim dnem (11. 9. 2023) je na obračunih DOD-DDPO in DDD-DDD za obračunska obdobja, ki se začnejo od 1. 1. 2023 dalje, predizpolnjena vrsta obračuna (redni letni obračun, obračun pri prenehanju, obračun za statusna preoblikovanja, itd.) na podlagi podatkov, ki izhajajo iz uradnih evidenc.

    Arhiv: STA: Po ujmi 668 evrov solidarnostne pomoči samozaposlenim v kulturi, samostojnim novinarjem in verskim uslužbencem

    Ljubljana, 04. septembra (STA) - V skladu z interventnim zakonom po avgustovski ujmi je ministrstvo za kulturo samozaposlenim v kulturi, samostojnim novinarjem in verskim uslužbencem, ki so utrpeli škodo, zagotovilo 668,21 evra enkratne solidarnostne pomoči. Vlogo lahko do 30. septembra oddajo na ministrstvo.

    Arhiv: STA: Za fizične osebe solidarnostni prispevek okoli 68 evrov

    Ljubljana, 04. septembra (STA) - Solidarnostni prispevek, ki ga kot enega od virov sredstev za pomoč po poplavah uvaja v soboto uveljavljeni interventni zakon, bi po izračunih finančnega ministrstva znašal okoli 68 evrov na zaposlenega. Na ministrstvu sicer pričakujejo, da se bo večina zavezancev odločila v sklad za obnovo prispevati z delom na soboto.

    Arhiv: MF: Prispevek bank za obnovo Slovenije

    Po nedavnih poplavah so bili že sprejeti nujni ukrepi za pomoč prizadetim. Glede na razsežnost posledic ujme je ključno, da zdaj tudi s sodelovanjem gospodarstva ustvarimo čim boljše pogoje za čimprejšnjo sanacijo nastalih razmer. Upoštevaje vlogo, ki jo ima v finančnem in gospodarskem prostoru, bo z dodatno začasno obdavčitvijo k obnovi države pomembno prispeval tudi bančni sektor.

    Arhiv: Anketa GZS: Anketa o zaposlovanju tuje delovne sile

    Z anketo želimo pridobiti vpogled v trenutne in bodoče kadrovske potrebe podjetij, po posameznih deficitarnih poklicih. Izsledki nam bodo v pomoč pri zastopanju interesov gospodarstva v komunikaciji z odločevalci. Anketa je anonimna.

    Arhiv: Anketa GZS: Zeleni prehod v gospodarstvu

    Vljudno vas vabimo k sodelovanju v anketi, s katero želimo pridobiti vpogled v že izvedeno transformacijo v vaših podjetjih oz. s projekti, ki jih izvajate, ter vaše prihodnje načrte v zvezi z zelenim prehodom.

    Arhivi