Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    FURS: Povprečna letna stopnja davka in prispevkov

    V Uradnem listu RS, št. 19/2024 je objavljena Povprečna letna stopnja davka in prispevkov, ki se obračunavajo in plačujejo od plač v Republiki Sloveniji. Za leto 2023 znaša 34,93 %.

    MDDSZ: Nova višina vrednotnice za osebno dopolnilno delo

    V Uradnem listu Republike Slovenije številka 19/2024 je bila 8. marca 2024 objavljena nova Odredba o višini prispevkov za osebno dopolnilno delo. Nova višina vrednotnice s 1. aprilom 2024 znaša 12,93 evra.

    ZRSZ: Čez tri dni možna oddaja ponudb za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu

    Od četrtka, 14. marca, od 10. ure, lahko oddate ponudbo za usposabljanje brezposelnih na delovnem mestu. Povabilo je odprto do objave obvestila o razdelitvi razpoložljivih sredstev, najdlje do 31. marca 2025.

    ECB: Ključne obrestne mere ECB

    Svet ECB je sklenil, da pusti vse tri ključne obrestne mere ECB nespremenjene.

    Evropska komisija: Komisija objavlja tretje poročilo o trgu EU za storitve obvezne revizije

    Evropska komisija je danes objavila svoje tretje poročilo o razvoju na trgu EU za storitve obvezne revizije za subjekte javnega interesa. Poročilo, ki je bilo pripravljeno skupaj z Odborom evropskih organov za nadzor revizije (CEAOB), zajema leta 2019 do 2021. Temelji na podatkih, ki jih vsaka tri leta zbirajo nacionalni organi za nadzor revizije v EU.

    Ugodnost za člane ZRS: e-gradivo SRS 2024 - Novosti in njihov vpliv na poročanje

    V Izobraževalni hiši Cilj, d.o.o. so pripravili e-gradivo SRS 2024: Novosti in njihov vpliv na poročanje. Za člane ZRS velja 20 % popust.

    FURS: Ste se prijavili v eVročanje? Ste potrdili svoj elektronski naslov?

    V eVročanje je prijavljenih že več kot 270.000 fizičnih oseb, ki bodo dokumente Finančne uprave prejemale izključno v eDavke. Od teh jih nekaj več kot 46.000 še ni potrdilo elektronskega naslova za obveščanje o odloženih dokumentih v eDavke. Če ste med njimi, vas prosimo, da potrdite svoj elektronski naslov.

    MDDSZ: Objavljeno javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu

    Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu »Usposabljam.se 2024 - 2025« (javno povabilo), katerega namen je izvedba usposabljanj na delovnem mestu za brezposelne osebe.

    ZZZS: Najvišje nadomestilo - sprememba tolmačenja - mesečna sprememba parametra, poračuni za nazaj

    ZZZS obvešča, da so od pristojnega ministrstva prejeli spremenjeno mnenje glede izvajanja 3. odstavka 34. člena ZIUZDS, ki določa, da ne glede na tretji stavek sedmega odstavka 31. člena ZZVZZ nadomestilo ne more biti višje od dvainpolkratnika zadnje znane povprečne mesečne bruto plače v Republiki Sloveniji, kot jo ugotovi Statistični urad Republike Slovenije.

    ANR: Dajanje zagotovil o trajnostnosti za leto 2023

    Agencija meni, da posli dajanja zagotovil o trajnostnosti za poslovno leto 2023 predstavljajo dobršno mero tveganja za kakovost, saj gre za novo vrsto storitev tako za naročnika kot za revizijsko družbo. Če se revizijska družba vseeno odloči, da bo sprejela posel dajanja zagotovila o trajnostnosti že za poslovno leto 2023, Agencija opozarja, da je treba veliko pozornost nameniti predvsem postopkom sprejema posla, v okviru katerih mora pridobiti zadostne in ustrezne informacije za sestavitev pogodbe ter o okoliščinah posla. Ti posli se bodo v skladu z ZRev-2 obravnavali kot posli revidiranja, ki morajo biti izvedeni upoštevajoč vsa relevantna pravila revidiranja.

    Arhivi