Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Boštjančič: Cilj je enostaven, pregleden in razumljiv davčni sistem

    Brdo pri Kranju, 14. marca (STA) - Cilj izhodišč za davčne spremembe, ki jih je ministrstvo za finance danes predstavilo koaliciji, je enostaven, pregleden in razumljiv davčni sistem, v katerem se davki plačujejo glede na ekonomsko moč posameznika, je ob robu koalicijskega vrha dejal finančni minister Klemen Boštjančič. Glavne spremembe bodo pri dohodnini in obdavčitvi nepremičnin.

    Arhiv: FURS: Olajšava za vlaganja v digitalni in zeleni prehod

    Pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost, lahko za določena vlaganja uveljavljajo olajšavo za vlaganja v digitalni in zeleni prehod.

    Arhiv: FURS: Pazljivo pri odpiranju podjetij v BiH: verjetnost sodelovanja v davčni utaji!

    Posameznik, ki se odloči za odprtje podjetja v Bosni in Hercegovini (BiH), se mora prepričati, da ne sodeluje v davčni utaji. Davčni svetovalci pogosto prepričujejo, da gre zgolj za davčno optimizacijo, Finančna uprava pa ugotavlja, da temu ni tako. Posledica za posameznika in podjetje je obdavčitev z visokimi obrestmi, globa, v določenih primerih pa gre lahko tudi za kaznivo dejanje.

    Arhiv: GZS: Kratka anketa o zadovoljstvu z ukrepi za reševanje energetske krize

    Vaši podatki bodo anonimizirani.
    V naprej se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

    Arhiv: UPPD: Novi podzakonski predpisi

    Izdani so bili novi podzakonski predpisi s področja preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma.

    Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

    V mesecu maju 2023 poteče mandat Skupščini GZS in ostalim voljenim organom GZS. Člani GZS, organizirani v združenjih/zbornicah dejavnosti in v regionalnih zbornicah, volite njihove upravne odbore, ti pa predstavnike v skupščino GZS.

    Arhiv: GZS: Odprt je razpis GZS za inovacije v regijah

    Prijazno vabimo vsa podjetja, da svojo inovacijo predstavite, in s tem vsekakor prispevate k boljši prepoznavnosti vaše inovacijske dejavnosti širše v gospodarstvu, ter prispevate k dvigu inovacijske kulture v Sloveniji.

    Arhiv: GZS: Neenakopravno obravnavo MSP po zakonu o pomoči gospodarstvu je nujno odpraviti

    Novela Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK) postavlja v neenakopraven položaj mikro, mala in srednja podjetja, ki zaradi kapice na ceno energentov po uredbi niso upravičena do ukrepov na delovnopravnem področju. »Predlagamo, da z novo novelo spremenite ZPGOPEK na način, da bodo tudi mikro, mala in srednja podjetja lahko koristila delovnopravne ukrepe po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize,« je v dopisu, danes poslanem na ministrstvi za gospodarstvo in za delo, zapisala generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal.

    Arhiv: Za subvencioniranje visokih cen energentov SPIRIT prejel za skoraj 400 mio vlog

    SPIRIT Slovenija je preko spletne aplikacije, ki je bila vzpostavljena za oddajo vlog po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK), prejel 1980 vlog v skupni vrednosti skoraj 400 milijonov evrov. Ker pa imate upravičenci v skladu z 8. odstavkom 12. člena ZPGOPEK možnost umakniti vlogo, se lahko stanje vlog tudi spremeni. Rok za umik vlog je 8. marec 2023 do 12. ure izključno preko aplikacije.

    Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2022

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

    Arhivi