Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: FURS: Pazljivo pri odpiranju podjetij v BiH: verjetnost sodelovanja v davčni utaji!

    Posameznik, ki se odloči za odprtje podjetja v Bosni in Hercegovini (BiH), se mora prepričati, da ne sodeluje v davčni utaji. Davčni svetovalci pogosto prepričujejo, da gre zgolj za davčno optimizacijo, Finančna uprava pa ugotavlja, da temu ni tako. Posledica za posameznika in podjetje je obdavčitev z visokimi obrestmi, globa, v določenih primerih pa gre lahko tudi za kaznivo dejanje.

    Arhiv: GZS: Kratka anketa o zadovoljstvu z ukrepi za reševanje energetske krize

    Vaši podatki bodo anonimizirani.
    V naprej se vam zahvaljujemo za vaše sodelovanje.

    Arhiv: UPPD: Novi podzakonski predpisi

    Izdani so bili novi podzakonski predpisi s področja preprečevanja pranja denarja in financiranja terorizma.

    Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

    V mesecu maju 2023 poteče mandat Skupščini GZS in ostalim voljenim organom GZS. Člani GZS, organizirani v združenjih/zbornicah dejavnosti in v regionalnih zbornicah, volite njihove upravne odbore, ti pa predstavnike v skupščino GZS.

    Arhiv: GZS: Odprt je razpis GZS za inovacije v regijah

    Prijazno vabimo vsa podjetja, da svojo inovacijo predstavite, in s tem vsekakor prispevate k boljši prepoznavnosti vaše inovacijske dejavnosti širše v gospodarstvu, ter prispevate k dvigu inovacijske kulture v Sloveniji.

    Arhiv: GZS: Neenakopravno obravnavo MSP po zakonu o pomoči gospodarstvu je nujno odpraviti

    Novela Zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK) postavlja v neenakopraven položaj mikro, mala in srednja podjetja, ki zaradi kapice na ceno energentov po uredbi niso upravičena do ukrepov na delovnopravnem področju. »Predlagamo, da z novo novelo spremenite ZPGOPEK na način, da bodo tudi mikro, mala in srednja podjetja lahko koristila delovnopravne ukrepe po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize,« je v dopisu, danes poslanem na ministrstvi za gospodarstvo in za delo, zapisala generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal.

    Arhiv: Za subvencioniranje visokih cen energentov SPIRIT prejel za skoraj 400 mio vlog

    SPIRIT Slovenija je preko spletne aplikacije, ki je bila vzpostavljena za oddajo vlog po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (ZPGOPEK), prejel 1980 vlog v skupni vrednosti skoraj 400 milijonov evrov. Ker pa imate upravičenci v skladu z 8. odstavkom 12. člena ZPGOPEK možnost umakniti vlogo, se lahko stanje vlog tudi spremeni. Rok za umik vlog je 8. marec 2023 do 12. ure izključno preko aplikacije.

    Arhiv: Poročilo o zavarovalnem programu poklicne odgovornosti za člane ZRS za leto 2022

    Zaradi ugodnega škodnega rezultata zavarovalnici večini zavarovancem (razen tistim, ki so imeli prijavljeno škodo) pri zavarovanju odgovornosti priznavata 30 % individualni bonus na zavarovalno premijo, ki se obračuna na zavarovalni polici za vsako zavarovalno leto.

    Arhiv: SURS: Inflacija na letni ravni 9,3-odstotna, na mesečni 0,7-odstotna

    Februarska inflacija je bila na letni ravni 9,3-odstotna, na mesečni 0,7-odstotna, merjena s harmoniziranim indeksom cen življenjskih potrebščin pa je bila 9,4-odstotna. Največji vpliv na inflacijo je imela dražja hrana (za 18,3 %).

    Arhiv: SPS: 5 mio EUR mikrokreditov za omilitev posledic Covid-19 na gospodarstvo

    Mikro, mala in srednje velika podjetja bodo lahko pridobila mikrokredite do višine največ 25.000 EUR HITRO, ENOSTAVNO, POD UGODNIMI POGOJI in BREZ STROŠKOV ODOBRITVE IN VODENJA. Pogoji za pridobitev kredita so vezani na posledice vpliva nalezljive bolezni COVID-19 na poslovanje podjetij v letih 2019, 2020 in ali 2021.

    Arhivi