Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    FURS: Motnje pri oddaji REK obrazcev

    Pri sankcioniranju zavezancev FURS vedno upošteva primere, ko zavezanec REK obrazca ni mogel oddati zaradi nedelovanja eDavkov.

    ZRSZ: Spletni posvet za delodajalce Novosti pri ukrepih za lažje zaposlovanje tujih delavcev

    Zaradi velikega povpraševanja po delovni sili, ki je v Sloveniji primanjkuje, Območna služba ZRSZ Ljubljana organizira posvet za delodajalce. Rezervirajte si čas v četrtek, 29. 2. 2024, od 8:30 do 10:00.

    MDDSZ: Z e-obrazcem do poenostavljene rabe Pravilnika o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev

    Ministrstvo je izdelalo elektronske obrazce, ki so namenjeni lažji uporabi Pravilnika o zagotavljanju varnosti in zdravja delavcev pri ročnem premeščanju bremen.

    FURS: Obvestilo glede pravočasne predložitve obračuna DDV

    FURS strožja pri prekrškovni obravnavi.

    FURS: Seminar Davki za začetnike - fizične osebe z dejavnostjo

    Finančna akademija FURS organizira seminar Davki za začetnike – fizične osebe z dejavnostjo. Namenjen je novim davčnim zavezancem in tistim, ki o registraciji dejavnosti še razmišljajo in bi se radi seznanili s pomembnimi informacijami v zvezi z davki in poslovanjem s Finančno upravo. Udeležba je brezplačna.

    AJPES: Spremembe pri prevzemanju podatkov AJPES zaradi prehoda vodenja Registra prostorskih enot v nov informacijski sistem

    Zaradi prehoda vodenja Registra prostorskih enot in združitve evidenc Geodetske uprave RS v nov informacijski sistem Kataster, bo AJPES 3. marca 2024 spremenil strukturo podatkov iz Poslovnega registra Slovenije in Registra transakcijskih računov. Odjemalci, ki podatke prevzemate prek ftp protokola in spletnih servisov, poskrbite za pravočasno prilagoditev svojih informacijskih rešitev.

    UPPD: Nov seznam tveganih držav za pranje denarja ali financiranje terorizma

    Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

    FURS: Imate vprašanja glede obdavčitve dohodka iz oddajanja premoženja v najem?

    Pomagajte si s podrobnejšimi pojasnili Finančne uprave, ki vključujejo tudi pogosta vprašanja in odgovore.

    FURS: Obvestilo glede pozivanja za RP-O

    Pojasnilo FURS v zvezi s pozivanjem za predložitev RP-O v primeru davčnih zavezancev, katerih davčno obdobje je trimesečno.

    Arhivi