Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: SIR: Objavljen je prevod Mednarodnega standarda upravljanja kakovosti 1

    Objavljen je prevod Mednarodnega standarda upravljanja kakovosti 1 - Upravljanje kakovosti za podjetja, ki opravljajo revizije ali preiskave računovodskih izkazov ter druge posle dajanja zagotovil in sorodnih storitev. Standard prične veljati 15. decembra 2022.

    Arhiv: SPS: Vavčer za kibernetsko varnost je ponovno na voljo

    Slovenski podjetniški sklad (v nadaljevanju SPS) je v petek, 22. 4. 2022, ponovno odprl Javni poziv Vavčer za kibernetsko varnost. Vavčer bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja, ki so organizirana kot d.o.o., s.p. ali zadruge. Na voljo bo 0,2 mio EUR. Nepovratne spodbude, ki jih SPS dodatno razpisuje so preostanek sredstev, ki so ostale neporabljene, zaradi odstopov od pogodb oz. neizvedenih aktivnosti iz sredstev REACT EU.

    Arhiv: SPS: Na voljo 87,45 milijonov EUR garancij za najemanje bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere in ostalimi ugodnimi pogoji

    Poleg COVID garancij (razpis P1 COVID 2022, objavljen 8. 4. 2022), ki so namenjene izključno podjetjem za omilitev posledic COVID -19 , Slovenski podjetniški sklad (SPS) razpisuje še klasične garancije za zavarovanje bančnih kreditov, s katerimi si bodo mikro, mala in srednje velika podjetja zagotavljala likvidnost poslovanja ter si omogočila konkurenčno uveljavljanje na trgu.

    Arhiv: STA: Zaščitne maske v večini zaprtih javnih prostorov niso več obvezne

    Ljubljana, 14. aprila (STA) - Nošenje zaščitnih mask v večini zaprtih javnih prostorih od danes ni več obvezno. Tako je vlada odločila v sredo. Maske medtem ostajajo obvezne v zdravstvu, domovih starejših občanov in socialno varstvenih zavodih. Nošnja mask v ostalih zaprtih prostorih pa je po novem zgolj priporočena.

    Arhiv: FURS: Spremembe zakonodaje na področju DDV

    Sprememba dokumenta.

    Arhiv: ANR: Seznam subjektov javnega interesa

    Objavljen je nov seznam subjektov javnega interesa po stanju na dan 31. marca 2022.

    Arhiv: Vlada RS: Vlada je sprejela predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut

    Vlada je 7. 4. 2022 sprejela predlog Zakona o debirokratizaciji obdavčitve unovčenja virtualnih valut.

    Arhiv: SPS: Na voljo 11,55 milijonov EUR COVID garancij za najemanje bančnih kreditov s subvencijo obrestne mere

    Razpis z oznako P1 COVID 2022 je namenjen podjetjem, ki so utrpela upad prihodkov v letu 2020 v primerjavi z letom 2019 in si želijo zagotoviti likvidnost poslovanja z namenom omilitve posledic COVID-19 na njihovo poslovanje. Javni razpis vreden 11,55 mio EUR je SPS objavil danes, 8. 4. 2022, v Uradnem listu RS št. 49/2022 in na svoji spletni strani.

    Arhivi