Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: GZS: Problematika visokih cen energentov – Sodelujte v anketi

    GZS si kot glasnik gospodarstva želi podati aktualne in verodostojne informacije o situaciji v podjetjih, ki so posledica visokih cen energije, zato vabljeni k izpolnitvi anonimne ankete o porabah in zakupih energije v naslednjem obdobju. Vaše odgovore pričakujemo do četrtka, 13. 1. do 12. ure, da jih bomo lahko uporabili za utemeljevanje na vladi kot tudi pripravi nadaljnjih ukrepov.

    Arhiv: SPS: Storitev PRVA i

    Storitev je namenjena inovativnim malim in srednjim podjetjem s tržno zanimivimi proizvodi, ki želijo ugotoviti, kaj vse lahko zavarujejo kot svojo intelektualno lastnino in kakšne prednosti jim to lahko prinese.

    Arhiv: AJPES: Ukinitev poročanja podatkov o izplačilu regresa

    Pravnim osebam zasebnega sektorja od 1. 1. 2022 dalje ni več potrebno prek portala AJPES poročati podatkov o izplačanem regresu za letni dopust. Podatke za potrebe statističnega raziskovanja bo Statistični urad RS pridobival neposredno pri Finančni upravi RS.

    Arhiv: AJPES: Predložitev letnih poročil za leto 2022

    Aplikacija za predložitev letnih poročil za vse vrste poslovnih subjektov bo na voljo predvidoma od 18. januarja 2022 dalje.

    Arhiv: FURS: Zakon o spremembah in dopolnitvah ZDDV-1

    Spremembe začnejo veljati 22. januarja 2022.

    Arhiv: STA: Vlada razširila nabor izjem od karantene (dopolnjeno)

    Ljubljana, 06. januarja (STA) - Vlada je na današnji dopisni seji razširila nabor izjem od karantene na domu. Po visoko tveganem stiku v karanteno ne bo treba cepljenim s poživitvenim odmerkom, osebam, ki so za covidom-19 zbolele pred manj kot 45 dnevi, in polno cepljenim prebolevnikom. V skladu s priporočili epidemiologov pa bo karantena od ponedeljka skrajšana na sedem dni.

    Arhiv: GZS: Podpis Skupnega sporazuma o fotokopiranju avtorskih del pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji s kolektivno organizacijo SAZOR

    GZS se je v pogajanja vključila, da prepreči sprejetje nesorazmerno visoke tarife ali določitve novih administrativnih obremenitev podjetjem. Skupni sporazum tako predstavlja konkretizacijo zakonsko določenih obveznosti in je rezultat pogajanj med pogajalsko skupino GZS in pogajalsko skupino k.o. SAZOR.

    Arhiv: Anketa ZDSS 2022: Zadovoljstvo strank glede davčnega sistema pri nas

    Zbornica davčnih svetovalcev Slovenije (ZDSS) je pripravila anketo. Vljudno vabljeni k sodelovanju.

    Arhiv: ZZZS: Pravica do kratkotrajne odsotnosti zaradi bolezni - podaljšanje ukrepa do 28. 2. 2022

    po ZDUOP je ta pravica veljala od 5. 2. 2021 do 31. 12. 2021

    Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2021

    Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo še v Velenju, Dravogradu, Mariboru, Murski Soboti ter spletno preko Zoom aplikacije v januarju in februarju 2022.
    Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
    Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust.

    Arhivi