Zbornica računovodskih servisov

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.


    Arhiv: STA: Ob začetku praznikov v veljavo stopajo novi ukrepi

    Ljubljana, 24. decembra (STA) - Začetek božično-novoletnih praznikov bodo pospremili novi ukrepi za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom. Skrajšuje se veljavnost testiranja pri pogoju PCT in omejuje število udeležencev na javnih kulturnih in športnih prireditvah. Na nocojšnji božični večer, pa tudi na silvestrovo, bo dovoljeno zasebno zbiranje oseb iz do treh gospodinjstev.

    Arhiv: STA: Odbor za finance ob obstrukciji dela opozicije z zeleno lučjo PKP10

    Ljubljana, 23. decembra (STA) - Odbor DZ za finance je ob obstrukciji poslancev dela opozicije, ki se niso strinjali z načinom vodenja seje, potrdil predlog desetega protikoronskega zakona (PKP10). V okviru nujnega postopka se je prebil skozi okoli 90 vloženih dopolnil, med njimi je izglasoval tudi tistega o zvišanju najvišjega plačnega razreda za zdravnike in zobozdravnike.

    Arhiv: Sporočilo za medije: Zbornica računovodskih servisov tudi letos opozarja na nujnost podaljšanja roka za predložitev letnih poročil in davčnih obračunov

    Ljubljana, 20. december 2021 – GZS-Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki združuje 500 podjetij, ki se ukvarjajo z računovodsko dejavnostjo, je 30. novembra 2021 na Ministrstvo za finance (MF) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) naslovila predlog za podaljšanje roka za predložitev davčnih obračunov in letnih poročil za leto 2021. 8. decembra 2021 je MF odgovorilo, da podaljšanje rokov za oddajo davčnih obračunov za leto 2021 trenutno ni predvideno. Zaposleni v računovodskih servisih, so v zadnjih mesecih močno obremenjeni in opozarjajo na velike stiske.

    Arhiv: STA: Pretečene osebne izkaznice bo mogoče v Sloveniji uporabljati do 27. marca

    Osebne izkaznice, ki jim je pretekla veljavnost, je za izkazovanje istovetnosti in državljanstva mogoče uporabljati vse do 27. marca prihodnje leto, so poudarili na ministrstvu za notranje zadeve. Prehajanje državne meje s pretečeno osebno izkaznico pa ni mogoče, so opomnili.

    Arhiv: UPPD: Nov seznam tveganih držav

    Objavljen je nov seznam držav, v zvezi s katerimi obstaja visoko in povečano tveganje za pojav pranja denarja ali financiranja terorizma.

    Arhiv: ZRS: Pogovor s predsednikom ZRS Aleksandrom Štefancem: Računovodska stroka je živa stvar

    V letošnjem letu, natančneje v petek, 3. decembra 2021, je Zbornica računovodskih servisov praznovala 25 let delovanja. V tem obdobju se je zgodilo veliko, največji preskok pa je bil zagotovo na področju digitalizacije računovodskih storitev. O digitalizaciji storitev, varnosti na spletu, letošnjem kongresu in pomenu njegovega slogana ter članstvu ZRS smo spregovorili s predsednikom ZRS g. Aleksandrom Štefancem. Prav tako smo se dotaknili tudi načrtov ZRS in izzivov računovodske stroke v prihodnjem letu.

    GZS: Objavljen skupni sporazum s SAZOR

    Podpis Skupnega sporazuma o fotokopiranju avtorskih del pri opravljanju gospodarske dejavnosti v Sloveniji s kolektivno organizacijo SAZOR dne, 6. decembra 2021. Sporazum bo začel veljati 15. dan po objavi v Uradnem listu RS.

    Arhiv: GZS: Podjetja že lahko najavite prosta učna mesta za 2022/23

    Če bi želeli v vaše podjetje sprejeti dijake in vajence na praktično usposabljanje z delom in vajeništvo, vas vabimo, da že sedaj oddate napoved, koliko dijakov in vajencev bi bili pripravljeni sprejeti v vaše podjetje v prihodnjem šolskem letu (2022/23).

    Arhiv: NIJZ: Zvočni posnetki z vodenimi vajami za samopomoč v čustveni stiski

    V sklopu projekta Ukrepi na področju obvladovanja širitve COVID-19 s poudarkom na ranljivih skupinah je bilo zaznano, da ljudje premalo pozornosti posvečajo skrbi za lastno duševno zdravje. Prav zato so strokovnjaki pripravili različne vsebine, med njimi zvočne posnetke z vodenimi vajami za samopomoč v čustveni stiski.

    Arhiv: Seminar Davčni obračun in letno poročilo za leto 2021

    Seminarje bosta izvajali predavateljici Barbara Guzina in Ksenija Prosen. Potekali bodo v Ljubljani v decembru 2021 ter Velenju, Novem mestu, Dravogradu, Mariboru, Murski Soboti ter spletno preko Zoom aplikacije v januarju 2022.
    Seminar je namenjen računovodskim servisom in računovodjem, ki so pripravljajo letno poročila in davčne obračune za pravne osebe in fizične osebe, ki opravljajo dejavnost.
    Za prijave do vključno 14 dni pred posamezno izvedbo seminarja se prizna 20 % popust. Prvi seminar bo potekal že 15. 12. 2021!

    Arhivi