Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: Predstavitev informacijskega in storitvenega portala GURS

    Arhiv: Predstavitev informacijskega in storitvenega portala GURS "Portal Prostor"

    Predstavljen bo informacijski in storitveni portal, namenjen uporabnikom imenovan Portal Prostor, ki zajema informacije o evidencah, ki jih vodi in vzdržuje Geodetska uprava in uporabnikom služi kot vstopna točka do različnih storitev za prenos ali obdelavo podatkov (vpogledovalniki, aplikacije, javno dostopni spletni servisi).

    Arhiv: Športno zabavno srečanje ZPN 2023

    Arhiv: Športno zabavno srečanje ZPN 2023

    Glede na zelo dober odziv po lanskem srečanju in pričakovanjih po ponovitvi je čas, da se ponovno dobimo na predpoletnem druženju, pikniku, igrah brez meja in v sproščenem, malo športnem in zelo družabnem okolju brez omejitev in z veliko smeha na zabavi z DJ-em in poklepetamo s kolegi, za katere, po navadi med letom, na žalost zmanjka časa.

    Arhiv: Izvoljeni člani upravnega odbora ZPN

    Arhiv: Volitve članov UO ZPN

    Arhiv: ZVOP-2 in GDPR za upravnike in posrednike

    Arhiv: ZVOP-2 in GDPR za upravnike in posrednike

    Z uveljavitvijo ZVOP-2 bomo morali ponovno preveriti svoje dejavnosti glede varstva osebnih podatkov. Na predavanju bomo pregledali postopkovne novosti, ki jih prinaša ZVOP-2 in skupaj preleteli vsebino vzorcev pravilnikov in aktov, ki jih že imate oz. smo vam jih že posredovali.

    Arhiv: Nova Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi za dejavnost poslovanja z nepremičninami

    Konec leta se je skupna pogajalska skupina ZPN, Združenja delodajalcev Slovenije in Sindikata komunale, varovanja in poslovanja z nepremičninami pogodila o spremembah Tarifne priloge h Kolektivni pogodbi za dejavnost poslovanja z nepremičninami. Nova tarifna priloga je bila podpisana v začetku januarja, objavljena pa je bila v Uradnem listu RS, št. 7. z dne 20.01.2023, medtem ko se uporablja že od 1.1.2023 naprej. Vse zavezance zato opozarjamo, da morajo novo tarifno prilogo upoštevati že pri izplačilu plač za mesec januar.

    Arhiv: 1

    Arhiv: 1

    Arhiv: Problematika nabave energentov za male poslovne odjemalce

    V začetku decembra 2022, smo na Ministrstvo za infrastrukturo naslovili dopis v zvezi z še vedno nerešenim vprašanjem malih poslovnih odjemalcev, ki energente nabavljajo za oskrbo svojih poslovnih stavb.

    Arhiv: Predstavitev zaključkov 33. posveta Poslovanje z nepremičninami

    Arhiv: Predstavitev zaključkov 33. posveta Poslovanje z nepremičninami

    GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami je skupaj s soorganizatorji (Ministrstvo za okolje in prostor, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ministrstvo za pravosodje, Ministrstvo za finance, Slovensko nepremičninsko združenje FIABCI, Združenje lastnikov nepremičnin, Skupnost občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije), organizirala največji in najpomembnejši nepremičninski dogodek pri nas - 33. posvet Poslovanje z nepremičninami. Nekaj več kot 400 udeležencev je v četrtek in petek, 17. in 18. novembra 2022, na posvetu razpravljalo o najpomembnejših in najbolj aktualnih vprašanjih s področja poslovanja z nepremičninami.

    Arhivi