Zbornica za poslovanje z nepremičninami

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

Prijava na aktualne novice ZPN

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.

    Novice


    Arhiv: GZS-ZPN in Bolha.com za boljšo osveščenost potrošnikov pri poslovanju z nepremičninami

    V petek, 11.09.2020 smo z Styria digital marketplaces d.o.o., ki upravlja z največjim slovenskim spletnim portalom, podpisali dogovor o poslovnem sodelovanju. Dogovorili smo se, da bodo naši člani obiskovalcem portala skupnost.bolha.com za boljšo osveščenost potrošnikov pri poslovanju z nepremičninami nudili strokovne nasvete s področja prometa z nepremičninami. Dvakrat mesečno bodo na portalu skupnost.bolha.com v obliki strokovnih člankov objavljali nasvete za varen promet z nepremičninami, ki jih bodo pripravili člani ZPN.

    Arhiv: Dan odprtih vrat članov ZPN

    Ob svetovnem dnevu bivalnega okolja, bodo v ponedeljek 5.10.2020, med 9.00 in 18.00 uro, člani ZPN v svojih poslovnih prostorih in po telefonu, nudili brezplačno pomoč in svetovanje.

    Arhiv: Pripombe na predlog SZ-1E

    Dne 17.8.2020 smo na MOP posredovali pripombe Združenja stanovanjskih skladov in Združenja upravnikov nepremičnin na predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1E).

    Arhiv: Upravniki med investitorji in izvajalci del ter etažnimi lastniki

    Arhiv: Upravniki med investitorji in izvajalci del ter etažnimi lastniki

    Upravniki se pri vzdrževanju večstanovanjskih stavb velikokrat znajdejo v primežu med investitorjem in etažnimi lastniki. Zastopanje etažnih lastnikov pri grajanju napak, unovčitvijo bančnih garancij in z njimi povezanimi začasnimi odredbami pa zahteva posebna znanja in izkušnje. Na izobraževalnem seminarju se boste seznanili z gradbeno pogodbo, priporočljivimi pogodbenimi določbami, ki ščitijo investitorje pri izvajanju pogodbe in s številnimi primeri iz prakse

    Arhiv: Brošura ZUN: Zaupanja vreden upravnik

    Arhiv: Brošura ZUN: Zaupanja vreden upravnik

    Kako izbrati kakovostnega upravnika? Promocijska brošura za imetnike certifikata Zaupanja vreden upravnik.

    Arhiv: Razkuževanje v večstanovanjskih stavbah

    Arhiv: Odlok o obveznem razkuževanju večstanovanjskih stavb

    Stališče ZUN Za Združenje upravnikov nepremičnin (ZUN) so sprejeti ukrepi glede namena in učinka vprašljivi, zlasti pa strokovno in tehnično, razen načina izvajanja čiščenja preko za to usposobljenih čistilnih servisov, v dani situaciji neizvedljivi. Na ZUN svoje člane že vse od razglasitve epidemije spodbujamo k ukrepom, ki bi v največji možni meri prispevali k preprečitvi širjenja virusa, ob tem pa se je nujno zavedati tudi povsem objektivnih omejitev, ki pa jih predmetni odlok povsem spregleda. Prepričani smo, da je odlok neustrezen in neprimeren predvsem zato, ker v njegovo nastajanje, vsaj kolikor je to mogoče, ni bila vključena stroka, ki pozna način obratovanja večstanovanjskih stavb. Prav tako se ni upoštevalo dejanskega stanja zmožnosti pridobivanja potrebnih sredstev za izvajanje razkuževanja. Na trgu namreč ni dostopa do mask, razkužil, zaščitnih pokrival ipd.

    Arhivi