Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Okrogla miza: Tržno ravnanje z odpadki – zlo ali ključ do uspešnega krožnega gospodarstva?

Posnetek iz okrogle mize - 8. Konferenca REC2021: Tržno ravnanje z odpadki – zlo ali ključ do uspešnega krožnega gospodarstva?, ki je bila v četrtek 21.10.2021 v Kongresnem centru Hotela Rimske Terme.

Arhiv: 8. Konferenca REC2021: Tržno ravnanje z odpadki – zlo ali ključ do uspešnega krožnega gospodarstva?

Na tradicionalni, sedaj že osmi konferenci REC bomo razpravljali o tržnem ravnanju z odpadki. Problematiko bomo osvetlili z različnih zornih kotov in iskali odgovor na vprašanje, ali tržno ravnanje z odpadki lahko pomeni ključ do uspešnega krožnega gospodarstva.

Arhiv: 19. posvet o procesni metalurgiji jekla, 23. 9. 2021

Vabimo vas na 19. posvet o procesni metalurgiji jekla, ki bo potekal 23. septembra 2021 s pričetkom ob 9:30 uri v prostorih Naravoslovnotehniške fakultete, Aškerčeva 12, Ljubljana (če bodo epidemiološke razmere to dopuščale) oziroma online.

Arhiv: priznanja: SIJ Acroni d.o.o. prejemnik zlatega in bronastega priznanja za inovacije GZS-Regionalne zbornice Gorenjske

GZS-Regionalna zbornica Gorenjska je ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Javne agencije SPIRIT Slovenija 3. septembra podelila priznanja najboljšim inovacijam v regiji.

Arhiv: Izpolnjevanje pogoja PCT, kjer je le-ta predpisan, je osebna odgovornost vsakega posameznika

Na Gospodarski zbornici Slovenije opozarjamo, da strošek hitrih testov proti COVID-19 kot pogoj PCT ne sme iti v breme delodajalcev. Vsak posameznik mora sprejeti odgovornost za svoje odločitve ter posledice, ki jih te prinašajo. Od kolektivne odgovornosti je treba preiti na individualno odgovornost vsakega posameznika. Le z višjim deležem precepljenosti prebivalstva pa bo mogoče doseči višjo imunost.

Arhiv: Uredba o načinu mednarodne izmenjave informacij in Uredba o nadzoru trga in skladnosti proizvodov

Predlog Uredbe o načinu mednarodne izmenjave informacij o ukrepih in dejanjih, ki omejujejo trgovanje s proizvodi, in Predlog Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) o nadzoru trga in skladnosti proizvodov.

Arhiv: Vključitev dnevnih delovnih migrantov med izjeme po novem Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

GZS predlaga vključitev dnevnih delovnih migrantov med izjeme po novem Odloku o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 ali daljše prehodno obdobje za uveljavitev spremembe za to kategorijo zaposlenih.

Arhiv: ZAKON O INTERVENTNIH UKREPIH ZA POMOČ GOSPODARSTVU IN TURIZMU PRI OMILITVI POSLEDIC EPIDEMIJE COVID-19 (ZIUPGT)

Državni zbor Republike Slovenije je v sredo, 7. julija 2021, sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (v nadaljevanju: ZIUPGT). ZIUPGT začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Pravna služba GZS je pripravila kratek pregled in povzetek ukrepov.

Arhiv: Kazalci Slovenije - Z današnjim dnem je Slovenija prevzela predsedovanje Svetu EU.

Z današnjim dnem je Slovenija prevzela predsedovanje Svetu EU.

Arhiv: DODATEK št. 4 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

DODATEK št. 4 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije, ki bo od petka 2.7.2021, objavljen tudi v Uradnem listu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.