Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: ZVO-2 v javni obravnavi do 1. 2. 2021

ZVO-2 v javni obravnavi do 1. 2. 2021.

Arhiv: GZS praznuje 170 let

Leto 2021 predstavlja za vašo, za našo Gospodarsko zbornico Slovenije pomembno prelomnico. Ravno v teh dneh namreč praznujemo visok jubilej - 170-letnico svojega obstoja.

Arhiv: Pojasnilo glede izplačila kriznega dodatka po PKP7

Finančno ministrstvo je objavilo pojasnila v zvezi z vprašanji glede kriznega dodatka.

Arhiv: Informacija glede upokojevanja - 21. člen novega PKP7

Razširjena pojasnila okrog 21. člena PKP7.

Arhiv: Sprejet #PKP7 - pregled ključnih ukrepov

Državni zbor RS je 29. decembra 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) oziroma t. i. #PKP7. Ta prinaša ukrepe za pomoč gospodarstvu in zaščito delovnih mest, ob tem pa podobno kot #PKP1 tudi dodatke za posamezne skupine prebivalstva, med njimi upokojence, študente, družine, verske uslužbence in druge.

Arhiv: Apel za odprtje zaprtega dela gospodarstva

Generalna direktorica GZS mag. Sonja Šmuc: "Zavedamo se, da se nahajamo v izjemno občutljivem obdobju. Od striktnega upoštevanja vseh predpisanih ukrepov zdravstvene stroke in NIJZ je odvisno, ali bomo uspeli premagati in ustaviti epidemijo covid-19.

Arhiv: Vlada je delodajalcem prisluhnila in delno sprostila delovanje gospodarstva

Vlada je po delovnem posvetu s predstavniki gospodarstva, ki je potekal v soboto na Brdu pri Kranju, prisluhnila argumentom, ki smo jih navajali predstavniki gospodarstva in sklenila, da se v torek, 15. decembra 2020, povsod po državi sprostijo določene gospodarske dejavnosti, med katerimi so finančne storitve, avtopralnice, čistilni servisi, cvetličarne ter storitve osebne nege.

Arhiv: Dvig minimalne plače v razmerah covid-19 bo ogrozil delovna mesta tudi v kovinsko predelovalni industriji

Ljubljana, 11. 12. 2020 – Podjetja, člani Združenja kovinskih materialov in nekovin pri GZS pričakujejo, da se jim bodo letos čisti prihodki od prodaje v povprečju znižali za 27,2 %. Kar 81 % podjetij bo beležilo upad prodaje. Izredno zahtevne razmere na svetovnih trgih, kamor podjetja plasirajo tri četrtine svoje proizvodnje, so posledica covid-19 pandemije, zato po prepričanju upravnega odbora združenja razmere kličejo po nujni enoletni zamrznitvi novele Zakona o minimalni plači. Člani združenja so prepričani, da se je v času spopadanja s pandemijo vredno boriti za vsako delovno mesto.

Arhiv: Kitajska podjetja iščejo dobavite iz Centralne in vzhodne Evrope

V okviru iniciative gospodarsko trgovinskega sodelovanja 17 + 1 in z željo, da bi spodbudili sodelovanje med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope bo v torek 15. decembra med 9.00 in 11.00 uro (po srednje evropskem času) potekala poslovna konferenca in B2B poslovni razgovori s poudarkom na iskanju evropskih dobaviteljev, v organizaciji in izvedbi Trgovinske pisarne mesta Ningbo.

Arhiv: Najave učnih mest

S strani GZS zato vsako leto pozovemo vsa podjetja, ki na praktično usposabljanjem z delom (PUD)/ vajeništvo sprejemate dijake in vajence, da nam sporočite, kakšno število dijakov in vajencev bi lahko sprejeli v naslednjem šolskem letu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.