Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Napoved rasti BDP za leto 2018

Gospodarska rast v območju evra bo najhitrejša v zadnjem desetletju ter bo znašala okoli 2,2 odstotka. Vse države članice bodo beležile rast, brezposelnost se bo še zniževala, plače pa se bodo povečevale. Kar nekaj držav članic bo povečevalo javno porabo, medtem ko bo območje evra kot celota ohranilo nevtralno fiskalno politiko. ECB bo najverjetneje zadnja velika svetovna centralna banka, ki bo začela z zviševanjem obrestne mere, saj cene le počasi rastejo.

Arhiv: Posnetek novinarske konference GZS in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije

Posnetek novinarske konference GZS in Zveze svobodnih sindikatov Slovenije z naslovom Razbremenimo regres in 13 plačo.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na nacionalni ravni

Najboljše inovacije na nacionalni ravni. Gospodarska zbornica Slovenije je na »Dnevu inovativnosti 2017«, v sredo 27. septembra na Brdu pri Kranju, predstavila dejanske priložnosti in možnosti, ki jih krožno gospodarstvo ponuja - od odpadkov do različnih materialov in tehnologij za različne namene (napredni materiali, alternativni surovinski viri, napredne proizvodne tehnologije, nanotehnologije in biotehnologije), in podelila priznanja za najboljše inovacije v 2017. Katalog nacionalnih prejemnikov Priznanj GZS za inovacije 2017

Arhiv: Podjetja spodbujajo vlado, da večji del nagrade za uspešnost dobijo zaposleni

GZS je pred dnevi ministrstvu za finance poslala dodaten predlog davčnih sprememb. Z njim želi razbremeniti izplačila zaposlenim in spodbuditi podjetja k večjemu nagrajevanju zaposlenih.

Arhiv: Vabilo na posvet SRIP MATPRO

V okviru Mednarodne konference o materialih in tehnologijah je vsako leto pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo en dan namenjen slovenski industriji z aktualnimi tematikami. Letošnji posvet, ki bo organiziran pod pokroviteljstvom SRIP MATPRO, je namenjen povezovanju med strateškimi razvojno-inovacijskimi partnerstvi (SRIP-i) in problematiki kadrov, z namenom doseganja vodilne interregionalne vloge slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poročilo iz seje Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije: nova generalna direktorica GZS Sonja Šmuc

Na seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), ki je potekala 14. septembra 2017 v Celju, je bila za generalno direktorico s štiriletnim mandatom imenovana Sonja Šmuc.

Arhiv: GZS pozdravlja sprejem Zakona o množičnem vrednotenju na Vladi

Sprejem tako pomembne odločitve še v letu 2017 omogoča uveljavitev posodobljenega sistema množičnega vrednotenja, posledično pa bo mogoče davčno reformo nepremičnin uveljaviti vsaj v začetku novega mandata vlade. Odlog za nadaljnji dve ali tri leta bi pomenil, da bi padli že v obdobje pred drugimi naslednjimi parlamentarnimi volitvami.

Arhiv: Visoko strokovni kadri: vlada jih je lani razbremenila, letos bi jih dodatno obremenila

Predlog ministrstva za zdravje v veliki meri izničuje dohodninske učinke pri visoko strokovnih kadrih, ki jih je prineslo lansko davčno prestrukturiranje. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) opozarja, da je to korak nazaj od obljub o razvojno naravnan kadrovski in dohodninski politiki.

Arhiv: Letos 2,9 % rast, nato nekoliko nižja

Gospodarska rast vse višja. Slovenski potrošnik, trgovec, industrialec in gradbenik še nikoli tako usklajeno optimistični po letu 2008. Po 2,9-odstotni rasti v letu 2017 se bo v naslednjih dveh letih ta ohladila na 2,8 in 2,7 %.

Arhiv: Dodatek št. 1 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je dne 19.4. 2017 izdalo potrdilo št. 02047-1/2006-51 o tem, da je Dodatek št. 1 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn Slovenije vpisan v evidenco kolektivnih pogodb na podlagi 25. člena Zakona o kolektivnih pogodbah (Uradni list RS, št. 43/06) pod zaporedno številko 8/10.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.