Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: REC2023 - 10. konferenca Sekcije zbiralcev in predelovalcev kovinskih in nekovinskih odpadkov

REC2023 - 10. konferenca Sekcije zbiralcev in predelovalcev kovinskih in nekovinskih odpadkov.

Arhiv: Stališče gospodarstva o predlogu Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja - 2

Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Slovensko – nemška gospodarska zbornica in Advantage Austria Ljubljana so na predsednika vlade, ministrsko ekipo, poslanske skupine v Državnem zboru RS ter na Državni svet RS naslovile pismo, v katerem pobudnikom Predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja, za kar trenutno poteka zbiranje 5.000 podpisov državljank in državljanov, očitajo zavajanje javnosti, pomanjkanje javne razprave, kršitev evropskih pravil in standardov, uvajanje novih administrativnih obremenitev in novih dajatev.

Arhiv: Odprt razpis za Nagrade GZS

Gospodarska zbornica Slovenije razpisuje Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2023. Prejmejo jo predstavniki podjetja, ki z izjemnimi rezultati ter odličnostjo dosegajo izboljšanje gospodarskega položaja svoje družbe in prispevajo k razvoju gospodarstva v Sloveniji.

Arhiv: Razmere v gospodarstvu, kam nas peljejo reforme in stanje na področju delovanja ESS

Na petkovi novinarski konferenci so predsedniki gospodarskih zbornic in delodajalskih združenj, članic ESS, pojasnili razloge za izstop iz ESS. Pri tem so izpostavili, kaj gospodarstvo brez odlašanja potrebuje.

Arhiv: Dodatek št. 6 h Kolektivni pogodbi za dejavnost kovinskih materialov in livarn

Aneks poleg 6% dviga najnižje osnovne plače, zapisa vrednosti nadomestil za prevoz in malico, vsebuje tudi višino regresa za leto 2023, ki znaša 1.300,00 eur.

Arhiv: GZS: Scenarij posodobitve NEPN neprimeren za sprejem na Vladi Republike Slovenije

GZS v pismu izraža zaskrbljenost zlasti zaradi dejstva, da dokument, ki je bil v javni obravnavi, ne upošteva dovolj strateškega pomena jedrske energije, ki je po mnenju GZS edini dovolj stabilen in cenovno konkurenčen vir energije za prihodnost slovenske industrije.

Arhiv: Okoljski dan gospodarstva: Trajnost je način življenja

Okoljska zakonodaja je obsežna, kompleksna in zahtevna. Sodelovanje vseh deležnikov, verodostojnost podatkov in sledljivost ne le odpadkov, ampak tudi surovin, nevarnih snovi ter poti kroženja izdelkov je ključnega pomena. Več kot 150 udeležencev je danes prisluhnilo novostim na področju okoljskih predpisov ter razpravi o vlogi in pomenu okoljskega menedžerja. Prvič je bila podeljena tudi nagrada za okoljskega trajnostnega menedžerja, ki jo je prejel Slavko Zupančič iz Krke.

Arhiv: Stroka in gospodarstvo ZA izgradnjoJEK2

»Energetska kriza, z ekstremnim porastom cen energije, je pokazala uničujoči vpliv uvozne odvisnosti na konkurenčnost gospodarstva in na nacionalno varnost,« je izpostavila generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na današnji mednarodni konferenci o prehodu v nizkoogljično družbo v organizaciji Inštituta dr. Antona Korošca in Wilfried Martens Centre for European Studies.

Arhiv: Izgubljamo več kot milijardo dodane vrednosti in 200 milijonov davkov

Če ne bomo z ukrepi zaščitili našega gospodarstva, bomo na letnem nivoju izgubili več kot milijardo dodane vrednosti in 200 milijonov evrov davkov, je bila ključna ugotovitev današnje okrogle mize, na kateri so gospodarstveniki ponovno opozorili na nekonkurenčnost slovenskega gospodarstva na globalnem trgu.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.