Združenje kovinskih materialov in nekovin

Novice


Arhiv: Povabilo članom GZS za predlaganje kandidatov za volitve organov GZS

V mesecu maju 2023 poteče mandat Skupščini GZS in ostalim voljenim organom GZS.

Arhiv: Rok za oddajo vlog za pomoč gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 se izteče jutri 28.2.2023

Rok za oddajo vlog za pomoč gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023 se izteče jutri 28.2.2023.

Arhiv: Ponovni poziv vladi k razrešitvi vprašanj glede pomoči gospodarstvu zaradi energetske krize

Gospodarska zbornica Slovenije in še štiri delodajalske organizacije - Trgovinska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije – so na predsednika vlada ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport in ministra za okolje, podnebje in energijo vnovič naslovile dopis, v katerem opozarjajo na še vedno nerešena vprašanja glede pomoči gospodarstvu zaradi energetske draginje.

Arhiv: PREGLEDA POMOČI GOSPODARSTVOM IN GOSPODINJSTVOM NA PODROČJU ENERGETIKE IN DRAGINJE

Tabelarni pregled pomoči države na področju draginje in energije za gospodarstvo in gospodinjstva, ki so bili sprejeti do sedaj.

Arhiv: Mehanizmi pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize za 2023

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

Arhiv: Pomoč zaradi visokih cen energentov v 2022

Vnos dejanskih podatkov do 31. 1.2023.

Arhiv: GZS pozdravlja sprejeto uredbo in poziva Vlado tudi k reševanju problematike velikih in energetsko intenzivnih podjetij

Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo odločitev vlade, ki je sledila predlogom gospodarskih organizacij in sprejela uredbo, s katero je zamejila ceno električne energije za mikro, mala in srednja podjetja. Pričakujemo, da bo vlada vložila dodatne napore v reševanje problematike velikih in energetsko intenzivnih podjetij, ki nimajo regulirane cene in so morala v zadnjih mesecih zakupiti električno energijo za 2023 po enormno visokih cenah.

Arhiv: V veljavi Uredba o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja

Uredba je začela veljati 1. 1. 2023 in velja do 30. 6. 2023. Omejitev drobnoprodajne cene iz te uredbe velja tudi za pogodbe o dobavi, sklenjene v obdobju od 9. 11. 2022 do vključno 31. 12. 2022 za dobave v času veljavnosti te uredbe.

Arhiv: Zakon o pomoči gospodarstva v petek sprejet

Zakon ureja pomoč za gospodarstvo zardi visokih cen energentov (t. j. električna energija, zemeljski plin in tehnološka para). Pri tem predvideva enostavno pomoč za gospodarstvo, osnovno posebno pomoč za podjetja, posebno pomoč zaradi zmanjšane gospodarske uspešnosti, posebno pomoč za energetsko intenzivna podjetja ter posebno pomoč za energetsko intenzivna podjetja v posebnih sektorjih.

Arhiv: Energetska kriza: Pred sprejemanjem predloga zakona novinarska konferenca delodajalskih organizacij

Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), Trgovinske zbornice Slovenije (TZS), Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS), Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS), Združenja Manager, AmCham Slovenija ter SBC – Kluba slovenskih podjetnikov smo zato danes sklicali skupno novinarsko konferenco.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.