Novice


Subvencioniranje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

Subvencioniranje okolju prijaznejšega prevozništva v cestnem prometu

Družba Borzen, d.o.o., je kot izvajalka javnega poziva Sklada za podnebne spremembe z današnjim dnem omogočila oddajo elektronskih vlog za pridobitev nepovratnih sredstev za nakup ali predelavo tovornih vozil in avtobusov na sintetični plin in biometan ter s pogonom na elektriko ali vodik ter nadgradnjo tovornih vozil z aerodinamičnimi deli za zmanjšanje zračnega upora.

Arhiv: Glas gospodarstva - Transport, september 2022

Izšla panožna številka Glasa gospodarstvo - Transport. Prebrali boste lahko o novostih na področju digitalizacije, novih tehnologij in vozil. Ne manjka niti analiza poslovanja panoge, ki jo je pripravila Analitika GZS.

Arhiv: V trenutni situaciji je skoraj za vsako pošiljko treba najti rešitev po meri

Razmere v logistiki so zelo nepredvidljive in bodo takšne zelo verjetno ostale še celo leto. V takih razmerah je nujno, da so podjetja čim bolj fleksibilna in odzivna. Med ukrepi v strateškem dokumentu Horizonti prihodnosti je navedena tudi Promocija strateške lege Slovenije za oskrbo zalednih trgov. Ta je ključnega pomena za dvig dodane vrednosti v logistiki ter pridobivanje novih trgov ter preusmeritev blagovnih tokov skozi Slovenijo v pomorskem, železniškem, cestnem in letalskem prometu.

Arhiv: Glas gospodarstva - TRANSPORT, September 2021

Arhiv: Glas gospodarstva - TRANSPORT, September 2021

Arhiv: Stroškovna analiza in model lastne cene cestnega tovornega prometa

Arhiv: Stroškovna analiza in model lastne cene cestnega tovornega prometa

Iz vidika prevoznega podjetja obvladovanje lastnih stroškov pomeni konkurenčno prednost na trgu in doseganje boljših poslovnih rezultatov. Konkurenca v cestnem tovornem prometu sili podjetja k stroškovni učinkovitosti, zato morajo poznati stroške opravljanja prevoznih storitev.

Arhiv: Občasni prevozi potnikov: MZI objavilo vlogo za povrnitev dela stroškov, na podlagi 119.člena ZZUOOP (#PKP5)

Izvajalci občasnih linijskih prevozov oseb lahko oddajo vloge za povrnitev dela stroškov, na podlagi 119. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list, številka 152/20)

Arhiv: e-CMR: Zahteve za ponudnike e-CMR rešitev

Da bi zakonito olajšali uporabo elektronskih tovornih listov, je bil uveden sistem e-CMR. Kot dodaten protokol e-CMR ni namenjen spreminjanju vsebinskih določb CMR, temveč zagotavlja dodaten pravni okvir za digitalizacijo tovornih listov. S strani GZS podpiramo prizadevanja vseh deležnikov in Ministrstva za infrastrukturo Republike Slovenije za čimprejšnjo uveljavitev brezpapirnega poslovanja v cestnem tovornem prometu ter pri tem tudi aktivno sodelujemo ter v ta namen podajamo nekaj koristnih povezav za ponudnike programskih rešitev na področju logistike za e-CMR.

Arhiv: ODPOVED: Posvet za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carine, trošarin in okoljskih dajatev

Arhiv: ODPOVED: Posvet za člane Kontaktne skupine predstavnikov za gospodarstvo (KSG) za področje carine, trošarin in okoljskih dajatev

DOGODEK je ODPOVEDAN! Finančna uprava Republike Slovenije v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Združenjem za promet organizira posvet tudi v Kopru, ki bo potekal 10. marca 2020 med 9. in 14. uro na lokaciji Garni hotela Pristan, Ferrarska 30, 6000 Koper (VIP salon).