Zapri

Javni poziv: Predstavitev inovativnih projektov podjetij na Japonsko-slovenskem poslovnem forumu

Družba 5.0 je japonska razvojna iniciativa, katere cilj je nova, boljša, pametna in udobnejša družba z ljudmi v ospredju, ki omogoča visoko kakovost življenja. Sledi ciljem trajnostnega razvoja OZN in nagovarja številne izzive, ki so skupni tako Japonski, kakor tudi Sloveniji – staranje prebivalstva, nizka rodnost, digitalizacija, nove tehnologije in podnebne spremembe. Za približevanje Slovenije h konceptu Družbe 5.0 je nujno širše sodelovanje, ki vključuje odločevalce, gospodarstvo, univerze in civilno družbo.

Slovenija je z ustanovitvijo nove Službe Vlade RS za digitalno preobrazbo pripravila ukrepe za okrevanje na področjih javne uprave in digitalne družbe, digitalizacije izobraževanja, zdravstva, gospodarstva in podjetniškega okolja, novih tehnologij in digitalne diplomacije. To predstavlja tudi priložnost za ustvarjanje novih partnerstev in ekosistemov med Slovenijo in Japonsko ter nadaljnji razvoj koncepta Družbe 5.0 v Sloveniji.

Predmet javnega poziva: SPIRIT Slovenija, javna agencija v sodelovanju z JETRO Dunaj (The Japan External Trade Organization), Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji in AV Living Lab 7. decembra organizira japonsko slovenski poslovni forum. V okviru dogodka bodo predstavljena ciljna področja sodelovanja in referenčni projekti Družbe 5.0.

V okviru poslovnega foruma želijo predstaviti tri inovativne projekte slovenskih podjetij, ki spadajo v koncept družbe 5.0 in hkrati v eno izmed naslednjih področij:
mobilnost in logistika
zdravstvo in biotehnologija
zelene tehnologije in krožno gospodarstvo
kmetijstvo in biodiverziteta
pametna mesta


Projekt mora biti že preverjen, tik pred komercializacijo oz. že skomercializiran projekt, ki bi ga podjetje želelo nadgraditi in pri tem išče partnerja ali vlagatelja.

Rok za posredovanje projektov je petek, 12. november 2021.

Več informacij najdete TUKAJ.

Fotogalerija