Zapri

Kakšna znanja in izobraževanja pogrešate s področja umetne inteligence

 

Ekipa Iniciative AI4SI in IKT Horizontalne mreže  vabijo, da izpolnite ARISA Industry Survey in s tem pridobite možnost, da na področju umetne inteligence v Evropi oblikujete prihodnost znanja in spretnosti.

Ta raziskava je del projekta ARtificial Intelligence Skills Alliance - ARISA, štiriletne mednarodne pobude, ki jo financira Evropska komisija. Pri Iniciativi AI4SI in IKT Horizontalni mreži (GZS) so eden izmed 15 partnerjev, ki sodelujejo na projektu.

V okviru projekta bodo oblikovali in izvedli strategijo veščin umetne inteligence. Oblikovali bodo programe poklicnega izobraževanja in usposabljanja za Evropo z namenom nadgradnje znanja in prekvalifikacije delovne sile v skladu s trenutnimi in novimi potrebami trga.

Vaše sodelovanje v tej raziskavi bo pomagalo bolje razumeti potrebe industrije na področju umetne inteligence (UI) - katere veščine zaposleni najbolj potrebujejo, katere funkcije UI so v podjetju najbolj potrebne, katerih veščin in zaposlitvenih profilov UI ne morete najti na trgu dela.

Podatki, ki jih bodo zbrali z vaše strani in drugih akterjev v industriji,  bodo zagotovili informacije za oblikovanje učinkovite evropske strategije znanj in spretnosti na področju umetne inteligence.

Za izpolnitev ankete boste potrebovali največ 10 minut, do nje pa lahko dostopate prek te povezave: ARISA Industry Survey.

Ko bodo raziskavo zaključili, boste prejeli poročilo o potrebah po veščinah s področja umetne inteligence in strategijo veščin umetne inteligence!

Prosimo vas, da na raziskavo odgovorite do 21. 11. 2022. 

Za dodatne informacije lahko kontaktirate ai4si@gzs.si.

Fotogalerija