Zapri

Nagrada Feniks podjetju Siemens za projekt Digitalizacija industrije insektne bio-konverzije za prihodnjo proizvodnjo hrane in večjo trajnost

»Siemensovi strokovnjaki so na projektu 'Digitalizacija industrije insektne bio-konverzije za prihodnjo proizvodnjo hrane in večjo trajnost' zagotovili kreativne svetovalne storitve digitalizacije za razvoj digitalne platforme prihodnosti, ki lahko podpira 200 globalnih proizvodnih obratov na področju vzreje insektov. Rezultati svetovanja so inovativni v svetovnem merilu, saj vključujejo integrirane rešitve priprave razvojne in upravljavske platforme. Komisija je projekt prepoznala kot tehnično zelo napreden in z možnostjo za rast modela franšize po vsem svetu s pozitivnimi učinki na okolje in razvoj,« je v obrazložitvi nagrade Feniks zapisala tričlanska neodvisna strokovna komisija.

Namen nagrade je spodbujati kakovost, inovativnost ter uspešnost projektnih pristopov ter s tem promovirati vrhunske dosežke v tej panogi. Od leta 2004, ko je bila nagrada prvič podeljena, je postala simbol izjemnosti in vodilni standard v poslovnem svetu. Strokovni komisiji je v letošnjem letu predsedovala mag. Maja Cergol Lipnik, predstavnica lanskoletnega zmagovalca Inkubator d.o.o. Sežana, člana pa sta bila še Renato Burazer, direktor podjetja AREM PSN in Matjaž Pušnik, strokovni direktor pri KPMG poslovno svetovanje d.o.o.

Osrednji govornik na dogodku Vlado Šarenac, direktor svetovalne dejavnosti pri PwC, je spregovoril o vlogi svetovalcev v spreminjajočem se gospodarskem okolju, ki je bilo v zadnjih letih podvrženo stalnim krizam, kar zahteva hitro ukrepanje in prilagajanje podjetij in drugih organizacij, da bi ohranile konkurenčnost. »Podjetja danes zasledujejo rast in ob enem izvajajo tudi trajnostno transformacijo. V Evropi in Sloveniji iščejo storitve svetovanja na področju implementacije novih tehnologij, uporabe podatkov in ESG standardov.« Šarenac meni, da podjetja brez vpeljave digitalnih tehnologij ne bodo mogla izvesti trajnostnih preobrazb. »Slovenija je majhen in konkurenčen trg, na področju zrelosti in pogleda na svetovalno dejavnost pa se dviguje. Priložnosti za rast bo ogromno,« je dodal.

Fotogalerija