Zapri

Erasmus+ ESSA


Kontakt:


Mateja Pucihar Baebler
E: mateja.baebler@gzs.si

Akronim projekta Erasmus+ ESSA
Ime projekta »Evropske zveze za programske spretnosti -  oblikovanje in izvajanje nove strategije programskih veščin v Evropi«
Logotip
Opis projekta

 

 

Po pozivu Evropske komisije bo 26 partnerjev Evropske zveze za programske spretnosti (ESSA), med njimi tudi GZS - ZIT, skupaj oblikovalo in izvajalo novo strategijo programskih veščin in učni načrt poklicnega izobraževanja in usposabljanja za Evropo, ki bo odpravil sedanje in prihodnje pomanjkanje znanj in spretnosti v evropskem programskem sektorju, kar bo spodbudilo rast programske opreme v Evropi.

ESSA, ki jo vodi DIGITALEUROPE, združuje vodilna predstavniška telesa za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (IKT), delodajalce storitev programske opreme, ponudnike izobraževanja in usposabljanja iz PIU in visokega šolstva, regulativne organe ter širok izbor zainteresiranih strani in socialnih partnerjev iz celotne IKT industrije.

Na začetku projekta bo izvedena analiza tržnih in poslovnih potreb, da se pripravijo konkretni temelji na podatkih za razvoj in izvajanje strategije programskih spretnosti in programov poklicnega izobraževanja. Učni načrt in učna gradiva bodo učence opremili s sodobnim znanjem in veščinami, potrebnimi za opravljanje naprednih digitalnih in IKT strokovnih kompetenc ter priznanimi certifikati, prenosljivimi po vsej EU.

Za trajnostni razvoj po koncu projekta ESSA, ki ga financira Evropska komisija v okviru programa Erasmus +, bo razvita dolgoročna strategija za nenehno širitev zavezništva ter nenehne izboljšave strategije programskih spretnosti in programov poklicnega izobraževanja in usposabljanja. Poleg tega bo ustanovljena Evropska skupnost za programsko znanje, ki bo zagotovila spletno platformo za strokovne preglede in izmenjavo idej in najboljših praks med širokim sektorjem programske opreme in skupnostjo poklicnega izobraževanja in usposabljanja, kar bo zagotovilo sprejemanje in uporabo rezultatov projekta po vsej EU.

Povezava
Trajanje 1.12.2020 - 30.11.2024
Program Erasmus+