Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij organizira

Delavnico o Kulturi zagotavljanja varnosti živil, 


ki bo potekala 18. aprila 2024, na Gospodarski zbornici Slovenije

(medetaža, dvorana G), na Dimičevi ulici 13, v Ljubljani. Delavnica bo potekala od 9:30 do 13:00.


Obravnavali bomo naslednje teme: 

  • Kaj je kultura zagotavljanja varnosti živil? 
  • Kdo so v podjetju ključni akterji za vzpostavitev in izboljševanje kulture zagotavljanja varnosti živil?
  • Razlika med sistemom upravljana varnosti živil in sistemov upravljanja varnosti živil z upoštevanjem vidika vedenja ljudi na posameznih delovnih mestih.
  • Zavezanost najvišjega vodstva.
  • Določitev jasnih ciljev na področju varnosti živil.
  • Sporočanje politike, odgovornosti in pričakovanj s tega področja vsem zaposlenim.
  • Izvajanje primernih izobraževanj in usposabljanj za vse zaposlene na vseh nivojih v podjetju.
  • Konstantno izmenjevanje potrebnih informacij na vseh nivojih. Vzpostavitev sistema povratnih informacij zaposlenih o vprašanjih, povezanih z varnostjo živil.
  • Merjenje / spremljanje učinkovitosti izvajanja aktivnosti za doseganje ciljev na področju zagotavljanja varnosti živil periodično – konstantno.
  • Priznavanje uspehov doseženih na področju zagotavljanje varnosti in živil in nagrajevanje.
  • Praktični primeri…

Ne spreglejte!


Osredotočanje in izboljševanje kulture zagotavljanja varnosti živil v živilskih obratih je zakonodajno obvezno od 3. marca 2021 z Evropsko Uredbo 2021/382, ki dopolnjuje Uredbo o higieni živil 852/2004.


Ob enem je zahteva po implementaciji kulture zagotavljanja varnosti živil opredeljena v standardu IFS Food, verzija 8, v točki 1.1.1. Zahteva se, da mora najvišje vodstvo razviti, implementirati in vzdrževati korporativno politiko, ki naj vključuje:


• varnost in kakovost živil,
• osredotočenost na kupca,
• kulturo zagotavljanja varnosti živil.


  KOTIZACIJA IN POSEBNA PONUDBA:

Delavnica je namenjena članom GZS-ZKŽP.


Kotizacija:

195,00 € brez DDV (237,90 € z DDV)


Posebna ponudba:


V primeru nakupa knjige Kultura zagotavljanja varnosti živil (cena 41,90 € z DDV), 

je kotizacija sledeča (nakup knjige zapišite v opombo k prijavnici):


180 € brez DDV (219,60 € z DDV) 


V ceno je vključeno gradivo in pogostitev.

Vsi udeleženci prejmejo tudi potrdilo o udeležbi.


Plačilo: 
Kotizacijo pred izvedbo seminarja nakažete na poslovni račun GZS,
Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB d.d., 
TRR št. SI56 0292 4001 7841 495 s sklicem 2150 - 5191.


Če se dogodka ne utegnete udeležiti, lahko na izobraževanje pošljete zamenjavo. Odjava od izobraževanja brez stroškov za prijavitelja je mogoča do ponedeljka, 15.4.2024. Za odpovedi po tem roku zaračunamo polovico vplačane kotizacije, po koncu zbiranja prijav pa kotizacijo v celoti.

Parkiranje:
Parkirate lahko v 1. kleti GZS do zasedenosti parkirnih mest ali na zunanjem parkirišču.



Rok za prijavo je
 torek, 16. april 2024.

Prijava

DELAVNICO BO VODILA: 

mag. Jana Ramuš,
strokovna direktorica za področje proizvodnje živil pri GZS-ZKŽP