Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij

 

Cena izvoda znaša 41,90 € z DDV .

Znesek nakažete na poslovni račun GZS, Dimičeva 13, 1504 Ljubljana, odprt pri NLB d. d., TRR št. SI56 0292 4001 7841 495 s sklicem 2150 - 658.

Nekaj izsekov iz knjige:

Za doseganje uspeha na področju varnosti živil pogosto potrebujemo več kot temeljito poznavanje in razumevanje živilskih znanosti. Zagotoviti je treba učinkovitejšo integracijo tako živilskih kot vedenjskih znanosti ter s tem izoblikovati sistem zagotavljanja varnosti živil, osnovanem na vedenju ljudi, ki rokujejo z živili. Treba je izboljšati kulturo zagotavljanja varnosti živil in se ne zanašati zgolj na predpisan program za zagotavljanje varnosti.

 Kultura zagotavljanja varnosti živil se kaže v tem, kako zaposleni v podjetju ali organizaciji dojemajo varnost živil. Kultura je vedenje zaposlenih pri izvajanju aktivnosti za zagotavljanje varnosti živil. Zaposleni jih opravljajo rutinsko in s tem izkazujejo kulturo. Če je kultura zagotavljanja varnosti živil vzpostavljena znotraj podjetja ali organizacije, se bodo zaposleni določenega razmišljanja in vedenja naučili, kakor hitro bodo postali del skupine znotraj podjetja ali organizacije. Če boste zelo dobro oblikovali kulturo zagotavljanja varnosti živil, se bodo ta mišljenja oz. vedenje v praksi ohranila ter se izvajala ves čas, ne le takrat, ko boste to proglasili za aktualno aktivnost meseca ali temo leta.



*
*
*
*
*
Verifikacija:


Frank Yiannas, FDA    The Future of a Safer, Smarter, & More Sustainable Food System

The theme of World Food Safety Day 2023 is “Food Standards Save Lives,” with a recognition that governments, producers, processors and retailers all play a part in protecting consumers in all nations from unsafe foods. Food safety is indeed everyone’s business, no matter who you are or what you do. Mr. Yiannas, a renown food safety leader at Disney, Walmart and, most recently, at the U.S. Food and Drug Administration, has long championed the importance of collaboration across the boundaries between industry and government, and across the borders between nations, to create a future in which consumers everywhere can have confidence in the safety and sustainability of their food supply. The future is now and that collaboration must evolve to a new level for the 21st Century, employing smarter tools and approaches that include enhanced food traceability and data modernization. The future is now and will bring a global food system that is so transparent and data-informed that all the information we need about a food or how it is being produced, anywhere in the world, will be available to us at the speed of thought. The future is now and we will create a safer, smarter and more sustainable food system because we are stronger when we work together.

Frank Yiannas, nekdanji namestnik komisarja za prehransko politiko in odziv pri Ameriški agenciji za hrano in zdravila (FDA)