Future Circles

 

Cilj krožnega gospodarstva je zaščititi naš planet pred izdatnimi odpadki, izkoriščanjem surovin in podnebnimi spremembami in s tem zagotoviti ugodne življenjske razmere za sedanje in prihodnje generacije človeštva.

Implementacija krožnega gospodarstva v lokalne politike, zavezanost ciljem trajnostnega razvoja, mednarodno povezovanje, medsektorsko sodelovanje, vodenje z zgledom, izobraževanje širše družbe, promocija krožnih izdelkov in načel trajnostne porabe, podpora raziskovalni in inovacijski kvalifikaciji, izvajanje finančnih spodbud, vlaganje v infrastrukturo ter spremljanje in merjenje učinkov predstavlja dvanajst točk manifesta krožnega gospodarstva, ki je nastal in bil objavljen leta 2019.

Virtualno razstavo Future Circles bomo otvorili v torek, 16. junija 2020, trajala pa bo vse do septembra.

Otvoritev virtualne Future Circles bo obeležila okrogla miza, ki bo preko spleta v živo predvajana iz studia na GZS. Gostje iz SRIP Krožno gospodarstvo, ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologija ter slovenske industrije, bodo na okrogli mizi naslovili aktualne izzive krožnega gospodarstva po korona pandemiji.

Po okrogli mizi, bo sledila uradna otvoritev premierne virtualne razstave Future in njen ogled.

Utrinki dosedanjih FUTURE razstav in dogodkov