Novice


Glas gospodarstva: Denar za digitalno preobrazbo gospodarstva

Nina Vrabelj v posebni novembrski izdaji revije Glas gospodarstva - digitalizacija: V sklopu Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) bodo še v letošnjem letu na voljo nepovratna sredstva za digitalno transformacijo velikih in srednje velikih podjetij.

  • "Relativno zaskrbljujoč je podatek, da je 3D-tiskanje v letu 2019 uporabljalo zgolj 5 % podjetij, robote pa 15 % proizvodnih podjetij.
  • Digitalno preobrazbo je smiselno utemeljiti na konceptu industrije 4.0 in intenziviranju uporabe naprednih tehnologij v skladu s konceptom pametnih tovarn."

"Osnovni cilj digitalne preobrazbe podjetij je večja učinkovitost in rast podjetij, predvsem tradicionalnih, ki z obstoječimi poslovnimi modeli ne morejo več povečati rasti, pač pa jo lahko povečajo z njihovo transformacijo ob podpori digitalnih tehnologij. To posledično na eni strani pospeši uporabo naprednih tehnologij v poslovnih procesih, na drugi strani pa bodo pristojni s prilagoditvijo regulatornega okvira omogočili boljše prilagajanje podjetij potrebam na trgu s hkratnim izboljšanjem dostopa do trga ter z elementi transparentnosti in varnosti tudi bistveno vplivali na kakovost ponudbe na trgu. Na tak način se bo ustvaril dodatni potencial za ustvarjanje višje dodane vrednosti v podjetjih."

Vabljeni k branju celotnega članka TUKAJ. 

Fotogalerija