Poslovni izzivi v Rusiji, Ukrajini in Belorusiji

Namen portala

Člani GZS ste izpostavili željo, da zagotovimo enotno informacijsko vstopno točko, ki bi vam na enem mestu združeno nudila pregled nad aktualnimi razmerami v Rusiji, Ukrajini in Belorusiji, hkrati pa tudi pregled nad sprejetimi in napovedanimi sankcijami proti Rusiji in Belorusiji.
Na tem spletnem mestu za vas objavljamo ključne informacije in povezave, ki vam lahko olajšajo soočanje s poslovnimi izzivi na ruskem, ukrajinskem in beloruskem trgu.

Izjava vodstva GZS

Vse oči so v teh dneh uprte v Ukrajino. Tudi na GZS z zaskrbljenostjo in grozo spremljamo dogajanje v Ukrajini in najostreje obsojamo rusko vojaško agresijo na sosednjo, suvereno državo. Zato sprejemamo in podpiramo vse sankcije, ki jih je in jih še bo uvedla Evropska unija proti Rusiji in Belorusiji.
Poleg oblikovane skupine podjetij za Ukrajino, Rusijo in Belorusijo se je na GZS formirala tudi specializirana interna delovna skupina, ki si bo prizadevala v največji možni meri pomagati slovenskim podjetjem, članom, najti odgovore na trenutno najbolj pereča poslovna vprašanja ter poiskati nove poslovne priložnosti na drugih tržiščih.