Zaveze odgovornosti sektorja pekarstva
1. Zaveza na področju zmanjšanja vsebnosti dodane soli
Proizvajalci pekovskih izdelkov že danes zmanjšujemo vsebnost dodane soli v kruhu.
Podpisniki s zavezujemo, da bomo zmanjšali vsebnost dodane soli kruhu za 5 % do konca leta 2022.
Sektor pekarstva se zavezuje, da bo za dosego tega cilja razvijal, izboljševal sestavo obstoječih izdelkov in iskal dodatne načine za zmanjševanje vsebnosti dodane soli v kruhu.
2. Zaveza na področju polnozrnatih izdelkov
Proizvajalci že danes razvijamo in ponujamo polnozrnate pekovske izdelke oz. pekovske izdelke s polnozrnatimi sestavinami. Podpisniki se zavezujemo, da bomo povečali vsebnost polnozrnatih sestavin v pekovskih izdelkih. Sektor pekarstva se zavezuje, da bo za dosego tega cilja širil ponudbo pekovskih izdelkov z večjo vsebnostjo polnozrnatih sestavin.