Zaveze odgovornosti sektorja pekarstva
1. Zaveza na področju zmanjšanja vsebnosti dodane soli
Proizvajalci pekovskih izdelkov že danes zmanjšujemo vsebnost dodane soli v kruhu.
Podpisniki s zavezujemo, da bomo zmanjšali vsebnost dodane soli kruhu za 5 % do konca leta 2022.
Sektor pekarstva se zavezuje, da bo za dosego tega cilja razvijal, izboljševal sestavo obstoječih izdelkov in iskal dodatne načine za zmanjševanje vsebnosti dodane soli v kruhu.
![](/portals/184/Zaveze%20odgovornosti/zavezepekarstva%203.png)
2. Zaveza na področju polnozrnatih izdelkov
Proizvajalci že danes razvijamo in ponujamo polnozrnate pekovske izdelke oz. pekovske izdelke s polnozrnatimi sestavinami. Podpisniki se zavezujemo, da bomo povečali vsebnost polnozrnatih sestavin v pekovskih izdelkih. Sektor pekarstva se zavezuje, da bo za dosego tega cilja širil ponudbo pekovskih izdelkov z večjo vsebnostjo polnozrnatih sestavin.
![](/portals/184/Zaveze%20odgovornosti/zaveza%20pekarstva%204.png)