Zapri

Kako do inovacijskega preboja Slovenije?

GZS in Inženirska akademija Slovenije (IAS) bosta 7. septembra ob 10. uri v dvorani A zgradbe GZS organizirali 3. strateško konferenco Slovenija 5.0 z naslovom Čas je za tehnološki in inovacijski preboj Slovenije.

SFIF se bo posvetil zakonu o investicijah

Forum tujih investitorjev v Sloveniji (SFIF), ki kot strateška skupina deluje pri GZS, se bo jeseni posebej posvetil zakonu o investicijah.

AgendaMG 2016 in Deklaracija TNI v vladni postopek

Predlogi ukrepov, ki so jih Vladi RS ponudili nova generacija podjetnikov iz strateške skupine Podjetniška Slovenija pri GZS in predstavniki Foruma tujih investitorjev v Sloveniji pri GZS, so tudi uradno v vladnem postopku.

Arhiv: Povečati obrat v Sloveniji?

Trendi v zadnjih letih ne potrjujejo, da smo postali kaj bolj privlačno okolje za tuje investicije. Tuje neposredne investicije v višini četrtine letnega bruto domačega proizvoda so še enkrat nižje kot v Višegrajskih državah in več kot tretjino nižje kot v EU-28. V zadnjih 4-ih letih so se povečale za 1,6 mrd EUR, vendar predvsem zaradi prodaje nekaterih državnih družb, medtem ko večjih novih (greenfield) investicij nismo uspeli pritegniti.

Arhiv: Vrh podjetij v tuji lasti

Arhiv: Vrh podjetij v tuji lasti

Država naj razjaha gospodarstvo in postala bo bolj privlacna za vlagateje. Kako?