Zapri

Priznanja GZS za inovacije

Projekt izbora najboljših inovacij podpirata:

 

Priznanja GZS za inovacije na nacionalni ravni predstavljajo najvišja nacionalna priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in drugih organizacij ter s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. GZS v sodelovanju z regionalnimi zbornicami vsako leto razpisuje natečaj in nagrajuje inovacije.

Letošnji rok za oddajo inovacijskih prijav na razpise posameznih regionalnih zbornic se je zaključil 12. 6. 2020, regionalne komisije pa so v juniju in juliju ocenjevale 221 prispelih inovacij. Na podlagi pravilnika in podanih ocen ter zagovorov je bilo na nacionalni nivo predlaganih 43 zlatih regionalnih inovacij, ki se bodo potegovale za najvišja nacionalna priznanja GZS za inovacije.

Nacionalna priznanja za inovacije bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 2020, ki bo potekal 30. novembra 2020.

Zgodovina priznanj za inovativnost sega v leto 1997, ko je se je Območna zbornica Zasavje odločila podpreti drugače misleče posameznike v inovativnih podjetjih in 23. januarja podelila prva regionalna priznanja za najboljše inovacije. Gibanje se je sprva razširilo na druge regije, leta 2002 pa so priznanja pridobila nacionalni značaj. K sodelovanju so pristopile vse regionalne gospodarske zbornice, nacionalni dogodek pa odslej predstavlja izbor najboljših inovacij izmed najboljših v regijah.