VABILO NA 1. REGIJSKO KONFERENCO »SLOVENSKO KMETIJSTVO IN GASTRONOMIJA 2020«
Datum:
20.01.2020 08:30 - 20.01.2020 15:00
Kraj: Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, 3211 Hoče
Organizator: Ministrstvo za kmetijstvo
,
gozdarstvo in prehrano
Kontakt: Marjan Cukrov, MKGP, 041/ 224 782, marjan.cukrov1@gov.si
Na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru bo v organizaciji Delovne skupine Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021 v ponedeljek, 20.1.2020 od 8.30 do 15.00, potekala prva regijska konferenca »Slovensko kmetijstvo in gastronomija 2020«.
Na regijski konferenci bodo udeleženci s predstavitvami in sodelovanjem na okrogli mizi predstavili pogoje sodelovanja, možne načine komuniciranja in priložnosti, ki se odpirajo na področju povezovanja kmetijstva, gastronomije in turizma v Sloveniji. Namen strokovnega srečanja je doreči možnosti doseganja ciljev delovne skupine Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021.
Konferenca je namenjena strokovnemu spoznavanju in povezovanju proizvajalcev hrane (kmetom, kmetijskim in živilskim podjetjem, zadrugam) s HORECA sistemom, ter načini za sodelovanje na Štajerskem in v Prekmurju z namenom predstavitve možnosti medsebojnega sodelovanja za vzajemni razvoj v okviru nacionalnega projekta Slovenija – Evropska regija gastronomije 2021 (SERG 2021).
Konferenca je namenjena gostincem, chefom, hotelirjem, cateringu, lastnikom turističnih kmetij, organizatorjem prehrane v javnih zavodih, predstavnikom zadrug in distributerjem, kmetijskim svetovalcem iz regije, večjim kmetijam, ekološkim pridelovalcem, predelovalni industriji, lokalnim vinarjem in turističnim delavcem, ki iščejo priložnosti za napredek in rast svojega poslovanja na hitro razvijajočem področju slovenske gastronomije.
Udeležba je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava preko spletnega obrazca.
Dodatne informacije o dogodku najdete tukaj.
Vljudno vabljeni!
Fotogalerija