Spoštovani člani Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij,
dovolite, da vas v imenu strokovne službe GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij povabim na delavnico s svečano predstavitvijo knjige »Kultura zagotavljanja varnosti živil«, ki jo bomo za vas pripravili skupaj z avtorjem knjigeFrankom Yiannasom in strokovnjakinjo s področja varnosti živil Jano Ramuš, ki je to knjigo prevedla iz angleškega jezika.
Dogodek bo v četrtek, 8. junija 2023 ob 13:30 uri v dvorani A (1. nadstropje) Gospodarske zbornice Slovenije, na Dimičevi 13, v Ljubljani.
Frank Yiannas je eden uglednejših strokovnjakov na področju varnosti živil. 19 let je bil odgovoren za varnost živil v Walt Disney World Company v ZDA. Kasneje je bil 10 let član uprave trgovske verige Walmart, odgovoren za področje varnosti živil pri tem največjem svetovnem trgovcu na svetu. Konec leta 2018 je postal komisar za področje hrane na ameriški upravi za hrano in zdravila (FDA), kjer je to funkcijo opravljal do februarja 2023. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med katerimi je tudi nagrada Univerze v Michiganu, kjer je tudi izredni profesor za področje kulture zagotavljanja varnosti živil. Je avtor knjige Kultura zagotavljanja varnosti živil s podnaslovom Oblikovanje sistema upravljanja varnosti živil, osnovanega na vedenju. Diplomiral je iz mikrobiologije in magistriral iz javnega zdravja.
Je vidnejši strokovnjak na področju kulture zagotavljanja varnosti živil in verjame, da se s pozitivno motivacijo in pravilnim pristopom do zaposlenih v proizvodnji, lahko zaposlene motivira do te mere, da delo dobro opravljajo tudi takrat, ko jih nihče od nadrejenih ne nadzoruje. Po njegovem je kultura zagotavljanja varnosti živil v podjetju odraz vedenja zaposlenih pri opravljanju svojega dela ter aktivnega sodelovanja, vodenja in upravljanja ljudi, ki v podjetju zasedajo najvišje vodstvene položaje.
Po delavnici sledi še okrogla miza, na kateri bodo sodelovali:
Frank Yiannas (avtor knjige),
Mojca Jevšnik (Zdravstvena fakulteta Univerze v Ljubljani),
Monika Marin (direktorica kakovosti v skupini Pivka / Delamaris),
moderirala bo Jana Ramuš (prevajalka knjige in strokovnjakinja za varnost živil).
Kot strokovnjaka na področju varnosti živil, kamor je seveda umeščena tudi kultura zagotavljanja varnosti živil, vas vabimo, da se nam na dogodku pridružite.
|