Projektno povezovanje

Aktualne novice


WBL GOES VIRTUAL podpira mentorje praktičnega usposabljanja z delom pri pripravi izobraževanj v digitalni obliki

Praktično usposabljanje z delom (PUD) je bistven del poklicnega izobraževanja in usposabljanja (PIU) po vsej Evropi. Pandemija COVID-19 je pokazala, da je potrebno poiskati alternativne načine za ohranjanje procesov PUD, kadar se ni mogoče srečati osebno.

 

Zavedamo se, da je ključnega pomena razvijati digitalno-pedagoške kompetence in digitalno infrastrukturo za virtualizacijo vsebin izobraževanja na daljavo, zlasti pa programov/ vsebin vajeniškega usposabljanja v podjetjih, da bi bili bolje pripravljeni na morebitne primere višje sile, ki ovirajo učenje v okviru PUD v podjetjih.

 

S tem namenom smo se odločili za razvoj modularnega in kompaktnega programa usposabljanja za to ciljno skupino (vodje usposabljanj PUD, strokovnjaki, mentorji v podjetjih), da bodo lahko razvijali virtualne učne vsebine, uporabljati sodobno učno in komunikacijsko tehnologijo (npr. orodja spleta 2.0, pa tudi strojno opremo za virtualno in razširjeno resničnost (holo leče, očala za navidezno resničnost itd.) ter znali izbrati in uporabljati virtualna orodja.

 

PROGRAM USPOSABLJANJA bo nudil:

·        modularne učne enote

·        izvedbo v virtualnem in realnem okolju

·        vodeno in samostojno učenje

 

Drug pripomoček, ki bo na voljo pa je ZBIRKA ORODIJ za podjetja, ki bodo pomagala pri virtualizaciji vsebin PUD. Vsebovala bo 20 orodij za digitalizacijo vsebin PUD, navodila in priporočila za primerno strojno opremo in praktične nasvete ter bodo primerna tako za začetnike, kot strokovnjake.

 

 

Za več novosti in zanimivosti glede projekta nam sledite na:

Facebook; www.facebook.com/wblgoesvirtual in Instagram strani projekta; www.instagram.com/wbl_goes_virtual.

 

 

V primeru vprašanj pa se lahko obrnete na: petra.pajalic@gzs.si.

 

 

Fotogalerija