Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt WBL Goes Virtual – partnerska delavnica v virtualnem okolju

Partnerstvo projekta WBL GOES VIRTUAL je med 24. novembrom in 26. novembrom izvedlo izobraževalno delavnico o projektu, ki je namenjen podpori mentorjem PUD pri virtualizaciji in digizalizaciji učnih vsebin. Na delavnici smo s projektnimi partnerji govorili o izvedenih aktivnostih v povezavi z izdelovanjem programa usposabljanja za mentorje ter digitalne zbirke orodij.

'REDESIGN YOUR CITY' - zaključna konferenca projekta CINEMA

Zaključna konferenca projekta CINEMA Vabljeni na zaključno konferenco projekta CINEMA, na kateri bo predstavljeno, kako se lahko mesta in regije s pomočjo kreativnih industrij preoblikujejo in naredijo lokalno gospodarstvo močnejše.

Simpozij o izboljšanju kakovosti in učinkovitosti izobraževanja in učenja

V sklopu projekta Oblikovanje za povečano kompetentnost skozi aktivno participacijo v visokem šolstvu (DECAP – HE) se je na Alma Mater Europaea – ECM odvil Simpozij za izboljšanje kakovosti in učinkovitosti izobraževanja in učenja.

Projekt WBL-Q – zaključni partnerski sestanek v Gradcu

Bliža se zaključni partnerski sestanek projekta WBL-Q, ki je namenjen zagotavljanju podpore mentorjem in vsem, vključenim v usposabljanje na delovnem mestu, pri ocenjevanju, spremljanju in zagotavljanju kakovosti usposabljanja v svoji organizaciji. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v ponedeljek, 26. septembra, ob 10:00 uri, v dvorani A (I. nadstropje naše poslovne stavbe na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani). Na konferenci bomo govorili o zagotavljanju kakovosti v PUD, pri čemer se bomo dotaknili tako obstoječega stanja, prihodnjih trendov, evropskega okvirja EQAVET ter možnosti izboljšav, ki jih prinese samoocenjevanje k zagotavljanju kakovosti PUD in PIU preko samoevalvacije.

Izšla je tretja številka DigiER novičnika

3. srečanje projektnih partnerjev, ki je povzelo dosedanje aktivnosti projekta DigiER: "Digitalno, čezmejno podjetništvo", je potekalo na sedežu projektnega partnerja KAINOTOMIA, ki se nahaja v grškem mestu Larissa. Srečanje je trajalo od 27. do 28. junija 2022. Srečanju je predsedovala Gospodarska zbornica v Katovicah (Poljska), ki je vodilni partner projekta DIGIER. Več informacij si lahko preberete v samem novičniku. Vabljeni k branju.

Projekt CINEMA - Kreativne industrije za nova urbana gospodarstva v Podonavski regiji

V sredo, 14. septembra 2022, je v Parku Evropa potekala novinarska konferenca s predstavitvijo projekta CINEMA, ki je pod vodstvom Gospodarske zbornice Slovenija mestnemu središču Kamnika vdahnil novo življenje.

Kako odgovorno dopustovati: »Dober počitek se ne opravi sam od sebe.«

Odgovornost delodajalca je, da zagotovi zaposlenemu občutek varnosti, da se v času koriščenja letnega dopusta resnično lahko odklopi. To pa pomeni, da bo nujne stvari opravil nekdo od sodelavk ali sodelavcev, ki ta čas niso na dopustu. Pomembno je tudi, da zaposlenemu v času dopusta ni treba skrbeti, kaj vse se lahko zgodi, medtem ko koristi letni dopust,« pravi direktor Ekvilib Inštituta, ki organizacijam podeljuje certifikat Družbeno odgovoren delodajalec (DOD), Aleš Kušlan Kranjc.

Projekt WBL-Q – Že veste, kako kakovostno je vaše usposabljanje na delovnem mestu?

Kakovostno izobraževanje in usposabljanje na delovnem mestu je ključ za doseganje visoko usposobljene delovne sile. Veste, kako kakovostno je vaše usposabljanje na delovnem mestu? Preverite s pomočjo spletnega orodja za samoocenjevanje na: https://www.tool.wbl-quality.eu/sl.