Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt WBL-Q (Erasmus+, KA2, 10/2020 - 09/2022) - PRIROČNIK ZA OSEBJE PUD

Praktično usposabljanje z delom (PUD) je bistveni del poklicnega izobraževanja in usposabljanja (PIU) po vsej Evropi. Pandemija COVID-19 je pokazala potrebo po iskanju alternativnih načinov za ohranjanje praktičnega usposabljanja z delom, kadar osebno srečanje ni izvedljivo. S tem namenom smo se v okviru projekta WBL-Q odločili za pripravo programa usposabljanja in digitalno zbirko orodij, ki sta zasnovana tako, da dobro služita mentorjem PUD in jih opremita ne le s potrebnim znanjem, veščinami in kompetencami za digitalno usposabljanje svojih učencev, temveč tudi z ustreznimi orodji, do katerih lahko zlahka dostopajo in jih uporabljajo pri svojem vsakdanjem delu. Za kar najboljšo uporabniško izkušnjo smo se odločili tudi za pripravo priročnika za osebje PUD, ki bo odgovornemu osebju nudil smernice, kako povratne informacije orodja za ocenjevanje usmeriti v konkretne ukrepe za izboljšanje.

 

Priročnik bo poskrbel za zagotavljanje kakovosti učenja na delovnem mestu ter služil kot smernice za izvajanje in uporabo orodja za samoocenjevanje skupaj s konkretnimi ukrepi in podporo za izboljšanje lastnega sistema PUD. Predvidena ciljna skupina projekta so odgovorne osebe za PUD v podjetjih, npr. vodje, delavci, delavski zaupniki, socialni partnerji, strokovnjaki za trg dela, centri poklicnega izobraževanja in usposabljanja, vodje in učitelji PIU, pa tudi široka skupina učencev v okoljih praktičnega usposabljanja na delovnem mestu v podjetjih.

 

Končna različica priročnika bo pripravljena v letu 2022. Na voljo bo brezplačno na spletu za prenos preko spletne strani projekta in v tiskani obliki v vseh partnerskih jezikih.

 

 

Več informacij o projektu lahko najdete na spodnjih povezavah ali se obrnete na kontaktno osebo odgovorno za ta projekt: Željka Kelkedizeljka.kelkedi@gzs.si

 

Spletna stran projekta: https://www.wbl-quality.eu/

FB projekta: https://www.facebook.com/WBLQuality/?ref=page_internal

 

Fotogalerija