Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt IDES – Uvedba sistema dualnega izobraževanja in prepoznavanje njegove kakovosti

Gospodarska zbornica Slovenije vstopa v projekt IDES - Uvedba sistema dualnega izobraževanja in prepoznavanje njegove kakovosti. Projekt je namenjen krepitvi ključnih praktičnih kompetenc in veščin mladih med izobraževanjem na srednjih poklicnih šolah in po zaključku šolanja, da bi bili bolj konkurenčni in bolje pripravljeni na vstop na trg dela.

V okviru projekta bo razvita primerjalna analiza sistemov dvojnega izobraževanja sodelujočih držav s posebnimi priporočili za oblikovalce politik za posamezno partnersko državo (Latvija, Poljska, Slovaška in Slovenija). Razvit bo tudi komunikacijski načrt in komunikacijska orodja (videoposnetki primerov najboljše prakse delujočega dualnega izobraževalnega sistema in promocijska brošura).

Projekt vodi slovaški partner KSK – Samoupravna regija Košice; poleg GZS pa sodelujejo še: RARR S.A. – Regionalna razvojna agencija Rzeszowa (Poljska), VISC – Latvijski nacionalni izobraževalni center (Latvija) in ARR – Agencija za podporo regionalnega razvoja Košice (Slovaška).

Več informacij o projektu najdete na: www.facebook.com/idesproject/.

Fotogalerija