Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt IDES – tridnevni izobraževalni program - individualni načrti izvajanja praktičnega usposabljanja z delom – v metalurgiji in strojništvu


 

Projekt IDES je namenjen krepitvi ključnih praktičnih kompetenc in veščin mladih med izobraževanjem na srednjih poklicnih šolah in po zaključku šolanja, da bi bili bolj konkurenčni in bolje pripravljeni na vstop na trg dela.

V okviru projekta Gospodarska zbornica Slovenije organizira tridnevni izobraževalni program o dualnem izobraževanju na področju metalurgije in strojništva. Namen dogodka je, da se skupaj s tujimi partnerji (Slovaška, Poljska, Latvija) spoznamo z našim sistemom vajeništva in praktičnega usposabljanja z delom, z vsemi vključenimi deležniki, z našimi dobrimi praksami, ter našimi podjetji in šolami – predvsem s področja metalurgije, agro mehanizacije in avtoindustrije.

Dogodek bo potekal virtualno, v angleškem jeziku, vsak dan med 9:00 in 14:00:

-          v torek, 19.10., se bomo spoznali s predstavniki MGRT, CPI, CPU, ZRSZ in GZS ter našo vlogo pri praktičnem usposabljanju in zaposlovanju

-          v sredo, 20.10., in četrtek, 21.10., pa se bomo spoznali s šolami in podjetji, ki mladim omogočajo praktično usposabljanje z delom.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na tej povezavi, več o dogodku pa si lahko preberete tu.

Več informacij: Ana Lučka Pirnat, ana.lucka.pirnat@gzs.si; 01 5898 444

Več informacij o projektu najdete na: www.facebook.com/idesproject/.

 

Fotogalerija