Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt IDES – zaključili smo z uspešnim tridnevnim izobraževalnim programom o individualnih načrtih izvajanja praktičnega usposabljanja z delom na področju metalurgije, agro mehanizacije in avtoindustrije

Med 19.10. in 21.10. je Gospodarska zbornica Slovenije organizirala tridnevni izobraževalni program o dualnem izobraževanju na področju metalurgije in strojništva.

Program je potekal vsak dan med 9:00 in 14:00 v virtualni obliki.

-          V torek, 19.10., so predstavniki MGRT, CPI, CPU, ZRSZ in GZS predstavili njihove vloge pri praktičnem usposabljanju in zaposlovanju mladih, o dualnem sistemu izobraževanja v Sloveniji, o možnostih poklicnega izobraževanja in usposabljanja, o promociji sodelovanja med izobraževalnimi ustanovami in industrijo, o načinih in vlogi institucij pri povezovanju izobraževanja, trga dela, podjetij.

-          V sredo, 20.10., smo spoznali Šolski center Škofja Loka ter njihov Medpodjetniški izobraževalni center. Predstavili so nam primer dobre prakse povezovanja poučevanja v učilnici in usposabljanja na delovnem mestu – ter promocije poklicev, ki jih industrija potrebuje. Predstavitev so dopolnili še predstavniki podjetja LTH d.o.o., ter nam povedali več o tem, kako spodbujajo mlade, da postanejo – in ostanejo – del podjetja.

-          V četrtek, 21.10., smo spoznali primere dobrih praks še treh slovenskih podjetij, ki sodelujejo v okviru vajeništva – Polycom d.o.o., Talum, d.o.o., ter SIJ Acroni, d.o.o.. Prav vsa so delila svoje izkušnje glede upravljanja človeških virov, skrb za zaposlene (in študente/vajence) ter pomen praktičnega dela za nadaljnji karierni razvoj posameznika. Program se je zaključil s predstavitvijo Šolskega centra Slovenska Bistrica, ki nam je predstavil možnosti mednarodnega sodelovanja na tem področju ter pomen izobraževanja na področju deficitarnih poklicev.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za njihov edinstven doprinos k našemu dogodku.

Več informacij o projektu najdete na: www.facebook.com/idesproject/.

Fotogalerija