Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt IDES - rezultati projekta

Gospodarska zbornica Slovenije je bila v zadnjih letih del projekta IDES - Uvedba sistema dualnega izobraževanja in prepoznavanje njegove kakovosti. Projekt je namenjen krepitvi ključnih praktičnih kompetenc in veščin mladih med izobraževanjem na srednjih poklicnih šolah in po zaključku šolanja, da bi bili bolj konkurenčni in bolje pripravljeni na vstop na trg dela.

V okviru projekta je bila razvita primerjalna analiza sistemov dvojnega izobraževanja sodelujočih držav s posebnimi priporočili za oblikovalce politik za posamezno partnersko državo (Latvija, Poljska, Slovaška in Slovenija). Do analize lahko dostopate na tej povezavi.

Razvit je bil tudi komunikacijski načrt in komunikacijska orodja (videoposnetki primerov najboljše prakse delujočega dualnega izobraževalnega sistema in promocijska brošura). Komunikacijski načrt je dostopen tu, vabimo pa vas, da si videoposnetke primerov najboljše prakse ogledate na našem YouTube kanalu. Vsi posnetki so povezani z vajeništvom, lahko si ogledate kako poteka vajeništvo, kaj počnejo vajenci v podjetju in kakšne izkušnje z nami delijo vajenci ob zaključku vajeništva

V okviru projekta smo razvili tudi promocijske brošure za bodoče dijake in njihove starše, za podjetja in za šole, ki bi se želele vključiti v takšen način izobraževanja.

Projekt je vodil slovaški partner KSK – Samoupravna regija Košice; poleg GZS pa so sodelovali še: RARR S.A. – Regionalna razvojna agencija Rzeszowa (Poljska), VISC – Latvijski nacionalni izobraževalni center (Latvija) in ARR – Agencija za podporo regionalnega razvoja Košice (Slovaška).

Več informacij o projektu najdete na: www.facebook.com/idesproject/.


 

 

Podpora Evropske komisije za izdelavo tega spletnega mesta ne pomeni odobritve vsebine, ki odraža samo stališča avtorjev, in Komisija ne more biti odgovorna za kakršno koli uporabo informacij, ki jih vsebuje.

Fotogalerija