Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt WBL Goes Virtual - uspešno zaključen

V četrtek, 23.06., je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala konferenca Digitalizacija izobraževanja - zaključni dogodek projekta WBL Goes Virtual.

 

Na dogodku nas je najprej nagovoril generalni direktor GZS, mag. Aleš Cantarutti. Sledila je predstavitev digitalne transformacije v izobraževalnem sistemu, ki je temeljila na predpostavki, da moramo v okviru izobraževanja in znanosti oblikovati digitalno prihodnost Slovenije. Nadaljevali smo s predstavitvijo digitalnih spretnosti kot ključnih vsebin usposabljanj in izobraževanj - akcijskega načrta za digitalno izobraževanje.

V nadaljevanju smo predstavili projekt WBL GOES VIRTUAL, vključno s projektnimi rezultati - programom usposabljanja za izobraževalce PUD in PIU za uporabo modernih digitalnih orodij za izvajanje učnega procesa na daljavo in zbirke digitalnih orodij, ki so izobraževalcem že na voljo.

Nadaljevali smo s predstavitvijo primerov dobrih praks na področju inovativnih prilagoditev PUD in vajeništva v času COVID, sledil pa je plenarni del, v katerem so udeleženci lahko izrazili svoja stališča, pobude in vprašanja v povezavi z digitalizacijo izobraževanja in gospodarstva.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za njihov edinstven doprinos k našemu dogodku.

Več informacij o projektu si lahko preberete tu ali na spletni strani projekta.

Za več novosti in zanimivosti glede projekta pa nam sledite na: Facebook ali Instagram strani projekta.

 

Fotogalerija