Projektno povezovanje

Aktualne novice


'REDESIGN YOUR CITY' - zaključna konferenca projekta CINEMA

Revitalizacija mestnih območij in mestnih središč je ključna naloga za socialno kohezijo in konkurenčnost v Podonavju in širše. Številna mestna središča se soočajo z izzivi industrijske preobrazbe, spreminjajočimi se potrošniškimi navadami, suburbanizacijo, pandemijo COVID-a itd. Hkrati so kreativne industrije zibelka inovacij in podcenjena gospodarska dejavnost v mnogih regijah, saj v mala in srednje velika mesta prinašajo sveže ideje, razvijajo nove koncepte dela in življenja za prazne prostore ter krepijo gospodarstvo z medsektorskim in multidisciplinarnim sodelovanjem.

V okviru projekta Interreg CINEMA (Creative Industries for New Urban Economies in the Danube Region) smo se ukvarjali s spodbujanjem urbane regeneracije, npr. s sodelovanjem s kreativnimi industrijami. Na zaključni konferenci 'Redesign your City', ki bo 23. 11. potekala v angleškem jeziku, bomo predstavili projektne dejavnosti in rezultate v partnerskih regijah, štirje strokovnjaki, ki se vsak s svojega vidika uvrarjajo s prihodnostjo in razvojem mest, pa bodo natančneje predstavili delo in dosežke na tem področju v Podonavski regiji.

Na zaključno konferenco, ki bo potekala preko spleta, vabimo vse zainteresirane za razvoj mest in regij, predvsem pa akterje iz kreativnih industrij, mestnega razvoja, lokalnih in regionalnih vlad, da skupaj z nami naredimo naša mesta boljša mesta za življenje in delo.

 

 


 

 

 

Fotogalerija