Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt Green Collider - partnersko srečanje v Ljubljani

Ozaveščanje nosilcev odločanja v izobraževalnem in gospodarskem sektorju o okoljskih in klimatskih spremembah je ključnega pomena za spreminjanje vedenja in usmerjanje k okolju prijaznejšim obstoječim učnim načrtom in razvoju novih zelenih kompetenc. Točno s tem področjem se ukvarja projekt Green Collider!

Glavni cilj projekta Green Collider je raziskati in prispevati k pripravljenosti evropskih ponudnikov poklicnega izobraževanja in usposabljanja ter MSP za uvajanje sprememb in ukrepov iz evropskega zelenega dogovora.

Prejšnji teden smo izvedli prvo srečanje partnerjev v živo - v Ljubljani, na Gospodarski zbornici Slovenije. Dogovarjali smo se glede nadaljnjih aktivnosti v projektu - kako bomo ustvarili:

- Green Collider Masterclass, sestavljen iz 4 prilagojenih modulov, ki zajemajo teoretično in praktično znanje o trajnostnem razmišljanju in razvoju zelenih kompetenc ter so obogateni s serijo štirih kratkih spletnih seminarjev, ki bodo izvedeni v mesecu februar 2023;

- VET-Business Green Cooperation Collider je konceptualni okvir, ki zajema različne metodologije za sodelovanje med poklicnim izobraževanjem in usposabljanjem ter podjetji, kot so avtentični izzivi nalog iz resničnega delovnega okolja in spremljajoče orodje za samorefleksijo v obliki spletne interaktivne igre, ki se lahko uporablja tudi samostojno;

- Green Collider Policy paper povzema zasnovani proces učenja in oblikovanja politike od spodaj navzgor .

O vseh projektnih rezultatih vas bomo sproti obveščali.

Fotogalerija