Projektno povezovanje

Aktualne novice


Projekt CINEMA izbran za finalista REGIOSTARS 2023!

Projekt CINEMA je predstavljal pionirski pristop k oživljanju mest, ki temelji na kreativnih industrijah. Skozi inovativne okvirne pogoje je projekt omogočil prebojno sodelovanje med različnimi sektorji in industrijami. Uspešno je združeval kreativnost in inovacije, kar je vodilo k oživljanju opuščenih območij in prostorov ter ustvarilo trajnostno prihodnost za lokalne skupnosti. 

REGIOSTARS je tekmovanje, ki ga od leta 2008 organizira Generalni direktorat Evropske komisije za regionalno in mestno politiko. Tekmovanje je skozi leta postalo simbol odličnosti za projekte financirane s strani EU, ki prikazujejo učinek in vključenost regionalnega razvoja. Letos se je na tekmovanje prijavilo 228 projektov, med katerimi je bil naš prepoznan za izjemnega ter si tako zagotovil mesto v skupini tridesetih finalistov. 

Zmagovalec bo izbran s strani javnosti, skozi spletno glasovanje, ki se bo začelo 14. septembra in končalo 14. novembra. Projekt CINEMA se bo potegoval za zmago v 4. kategoriji "A SOCIAL AND INCLUSIVE EUROPE"

Fotogalerija